Activitati pentru copii

#scriitori copii #ateliere lectura copii #lectura copii #carti copii #copii

Cum il faci pe copil sa iubeasca sa citeasca. Ateliere gratuite de lectura

In fiecare sambata, intre 14 aprilie si 16 iunie, in cadrul proiectului “10 scriitori contemporani citesc pentru smARTkid”, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, AFCN, copiii descopera magia lecturii. Timp de trei luni, zece scriitori le citesc celor mici, le raspund la intrebari, stimuleaza discutiile libere si ajuta la desfasurarea activitatilor coordonate de trainerii Asociatiei 7 ARTE.

 Proiectul „10 scriitori contemporani citesc pentru copii”, initiat si implementat de Asociatia 7 ARTE, co-finantat de Administratia Fondului Cultural Roman (AFCN), se afla la a doua editie.  

Anul acesta, inedita este prezenta in Romania, in calitate de invitat international, a autoarei britanice Claire Barker.

Scriitoarea are tradus in Romania volumul “Tatanus Piparus”, Editura Galaxia Copiilor, primul dintr-o serie de success in Anglia. Claire Barker va citi copiilor in data de 10 iunie. Lectura autoarei va fi in limba engleza, iar activitatile de la atelier vor fi in limba romana.

“Sunt intotdeauna bucuroasa si nerabdatoare sa imi cunosc cititorii, iar emotiile sunt inca si mai mari atunci cand ei sunt dintr-o alta tara! Sunt recunoscatoare copiilor si parintilor care vin la atelierele de lectura smARTkid organizate de 7 ARTE pentru ca si-au dorit ca intalnirea aceasta sa fie posibila. Anul trecut i-am vazut pe copiii de la smARTkid intr-o inregistrare video lucrand activitati inspirate de cartea “Tatanus Piparus”, cu alte cuvinte, am avut deja un prim contact, dar acum am ocazia sa fiu printre ei, sa lucram impreuna, sa invatam unii de la altii, sa le ofer prietenia mea”, a spus Claire Barker despre venirea ei in Romania.

Atelierele dureaza 1 ora, sunt interactive si au o componenta practica, astfel incat lectura textelor literare sa devina o activitate placuta si asumata de catre copii.

 “Atelierele de lectura smARTkid completeaza educatia formala, fara sa o inlocuiasca si ajuta copiii sa isi foloseasca abilitatile astfel incat sa poata citi cursiv, intelege, interpreta si formula verbal sau in scris opinii pe o anumita tema sau despre lecturile citite. Primul atelier de lectura are loc sambata, ora 17.00, la Librarium TNB, in incinta Teatrului National Bucuresti. Scriitorul invitat este Iulian Tanase, a carui voce o stiti de la Radio Guerilla si care va citi copiilor din “Aventurile lui Sacha in Casetelul Fermecat"”, spune Livia Lucan-Arjoca, initiatoarea proiectului.  

Scriitorii care vor continua seria lecturilor sunt:

  • 21 aprilie – Ciprian Macesaru,
  • 28 aprilie – Daniel Eberhat,
  • 5 mai – Lavinia Braniste,
  • 12 mai – Vladimir Draghia,
  • 19 mai – Alexandra Rusu,
  • 26 mai – Carmen Tiderle,
  • 2 iunie – Ioana Nicolaie,
  • 9 iunie – Mihaela Cosescu,
  • 10 iunie -  Claire Barker
  • 16 iunie – Roxana Cazaciuc

Detalii despre atelierele de lectura smARTkid gasiti aici: https://www.facebook.com/events/2088220121467560/. Inscrierile (la adresa: liviarosca@gmail.com) sunt obligatorii pentru a tine evidenta participantilor si pentru a pregati materialele necesare desfasurarii atelierului in conditii optime. Copiii vor lua acasa toate materialele realizate la atelier.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau