Activitati pentru copii

#meet ad code #coding #cursuri programare #sap

Cursuri gratuite pentru cei mai mici programatori, dar si pentru parinti

Intr-o lume in care computerul este un accesoriu indispensabil, cunostintele de programare devin la fel de importante ca si invatarea operatiilor simple matematice. Astfel, copiii si adolescentii pasionati de tehnologie, cu varste intre 8 si 17 ani, au la dispozitie cateva cursuri gratuite in cadrul carora vor invata notiuni basic de programare si de creare de aplicatii. Nici parintii nu sunt lasati deoparte. Chiar si cei care se considera "anti-talent" in ale tehhnologiei pot invat sa-si asiste copiii in initierea in programare. 

SAP, lider in transformare digitala, va lansa in urmatoarele saptamani două cursuri online gratuite prin care copiii și tinerii pasionați de tehnologie pot învăța să dezvolte aplicații digitale. De asemenea, compania va organiza si un curs dedicat părinților și profesorilor astfel incat acestia sa ii poata asista si incuraja pe copii sa invete limbajele de programare si notiuni de baza in codare. Pentru a accesa cursurile nu este necesar ca participanții să aibă cunoștințe de programare, ci doar o adresa de e-mail si acces la internet. 

Creatorii digitali de mâine

Cursul Teens Get Coding! începe pe 26 septembrie și este dedicat copiilor între 12 și 17 ani care doresc să învețe să codeze. Cursul, predat în limba engleză, are la bază popularul program Scratch dezvoltat de MIT și este alcătuit din 5 lecții video ce se întind pe o perioadă de 4 săptămâni. După fiecare lecție, cursanții sunt încurajați să rezolve teste scurte, pentru a verifica dacă informația a fost însușită. În total sunt necesare 6 ore pentru a parcurge cursul, iar la final absolvenții își vor putea crea propriul joc video.

Teaching Programming to Young Learners se adresează părinților, profesorilor și celor implicați în activități extracuriculare pentru copiii cu vârsta între 8 și 11 ani și începe tot pe 26 septembrie. Indiferent de nivelul de cunoștințe în materie de programare, acest curs este menit să îi ajute pe părinți și profesori în încurajarea  copiilor de a se implica în codare și programare de la o vârstă fragedă. Timp de 4 săptămâni, participanții vor învăța să folosească programul Scratch, să proiecteze și să creeze jocuri video. Timpul de parcurgere este de 4-6 ore, cursul fiind predat în limba engleză.

Prima aplicație software în doar 4 săptămâni

Cursul pentru tineri Design Your First App with SAP Build începe pe 4 octombrie și nu există nicio cerință formală, cursanții vor învăța de la zero, pas cu pas, cum să creeze aplicații digitale. Structura cursului cuprinde 4 săptămâni de învățare într-un format modern și o săptămână dedicată examenului de promovare. Cursul începe prin introducerea în design thinking, o abilitate necesară în crearea de produse noi, în special software. Participanții vor descoperi apoi SAP Build, un program gratuit și ușor de utilizat dezvoltat de SAP, unde își pot testa ablitățile de design thinking dobândite. După fiecare curs video, sunt lansate teste și teme săptămânale scurte pe care participanții le vor rezolva pentru a își însuși rapid informațiile acumulate.

Cele 3 cursuri sunt disponibile pe openSAP, platformă pentru cursuri gratuite, iar numarul celor care pot beneficia de aceste programe este nelimitat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele