Activitati pentru copii

#opera pentru copii #festival copii #activitati copii #opera

De 1 iunie fa-i o surpriza celui mic si du-l la festivalul de opera dedicat copiilor

De Ziua Copilului incepe Festivalul "Opera Copiilor", dedicat celor mici. Fa-le o surpriza copiilor tai si du-i la un spectacol de opera organizat special pentru ei, in aer liber. Cei mici vor avea parte de multa distractie, joaca, spectacole si nu in ultimul rand educatie.

In weekendul 1-4 iunie 2017, Opera Comica pentru Copii organizeaza a treia editie a Festivalului "Opera Copiilor", in cadrul careia sunt programate numeroase evenimente in aer liber, pentru intreaga familie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului. Festivalul are loc in Parcul Herastrau, la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si la Palatul National al Copiilor. Editia din acest an propune activitati care se inscriu in patru concepte diferite: spectacole, joaca, distractie si educatie.

Astfel, toti spectatorii sunt invitati sa vizioneze in aer liber productiile OCC din Salonul Mozart si Sala UnderGrant - concerte lectie, spectacole interactive, opera si balet, musicaluri din "Trilogia Creanga 180", povesti simfonice - montate pe scena de pe malul lacului din Parcul Herastrau si la Gospodaria Moiseni din Muzeul Satului. O scena separata din parc va fi destinata recitalurilor sustinute de corurile Cantus Mundi si ansamblurile Simfonia Mundi din toata tara. La Palatul National al Copiilor, pe 1 iunie, se va desfasura competitia internationala de balet EuRO Dance.

Joaca va fi asigurata in corturi special amenajate, unde copiii vor avea la dispozitie puzzle-uri si jocuri OCC, dar si posibilitatea de a se picta pe fata si de a face fotografii la minut. Filmele educative difuzate la Cinema OCC si atelierele pentru copii si parinti vor asigura componenta de Educatie din festival.

Distractia va fi la ea acasa pe toata durata festivalului. In Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" se va desfasura o vanatoare de comori cu indicii care-i vor purta zilnic pe cei mici in incinta muzeului, iar in Parcul Herastrau se va organiza o editie inedita a turului "in Spatele Cortinei", desfasurata din ora in ora pe Aleea Michael Jackson.

Cel mai impresionant eveniment din Festivalul "Opera Copiilor" va fi si in acest an gazduit de Teatrul de Vara din Parcul Herastrau. Pe 3 iunie, de la ora 19:00, publicul va avea parte de un spectacol de gala, cu momente coregrafice din stagiunea curenta si arii de opera indragite, oferite de artistii Operei Comice pentru Copii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele