Activitati pentru copii

#activitati Paste #jocuri copii #activitati copii #paste #copii

Jocuri distractive de Paste, pentru cei mici si cei mari

Pastele este un prilej de relaxare alaturi de familie. Cu toate acestea, copiii au nevoie de atentie si jocuri care sa le starneasca interesul. Distreaza-te si tu alaturi de cei mici, apeland la activitati specifice Sarbatorilor Pascale.

Vanatoarea de oua

Un joc simplu si amuzant pentru copii este vanatoarea de oua. Tot ce trebuie sa faci este sa ascunzi ouale de Paste cat mai bine si sa ii pui pe copii sa le caute. Cel care va fi aduna cele mai multe oua poate fi denumit castigator. Iar pentru a face jocul si mai atractiv le poti acorda un premiu compus din dulciuri specifice Pastelui.

Intrecerea de Paste

Un joc distractiv pentru intreaga familie este intrecerea de Paste. Jocul consta intr-o intrecere cu oua. Se stabileste un traseu cu obstacole (scaun, masa, etc) pe care sa-l urmeze fiecare echipa. Echipele formate trebuie sa aiba un numar egal de persoane si sa-si aleaga un lider. Fiecare participant primeste cate o lingura si un ou fiert tare si se formeaza echipe care trebuie sa aiba un numar egali de membri. Fiecare echipa isi alege un lider care va porni primul in cursa si care, apoi, are rolul de a-i sustine pe ceilalti competitori. Jucatorii trebuie sa tina lingura cu oul intr-o mana, la nivelul umerilor, si sa sara intr-un picior, urmarind traseul stabilit. Pe parcursul cursei, participantii nu au voie sa scape oul sau sa se odihneasca pe ambele picioare. Castiga echipa care termina cursa cu cele mai multe oua intacte.

Cursa cu obstacole

Un joc amuzant pentru cei mici este cursa cu obstacole. Traseaza cu ajutorul unei benzi colorate un traseu care sa treaca pe sub masa, scaune si in jurul obiectelor de mobilier. Fiecare copil primeste apoi cate un ou si o lingurita. Acestia trebuie sa rostogoleasca oul cu ajutorul linguritei pe traseul stabilit fara a iesi cu oul de pe traseul stabilit. Cei care ies vor trebui sa o ia de la inceput. Castiga cel care scoate cel mai bun timp la finalul cursei.

Sursa foto: lillianhopedesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele