Activitati pentru copii

#dramaturgie #concurs dramaturgie #adolescenti

NEW DRAMA - Concurs de dramaturgie pentru adolescentii pasionati de teatru

New Drama, concursul destinat adolescentilor pasionati de dramaturgie si teatru a ajuns la editia a patra. Concursul este adresat doar adolescentilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani si este organizat in perioada ianuarie – iunie 2018, de Teatrul Excelsior si Primaria Capitalei.

New Drama se adreseaza tuturor tinerilor pasionati de teatru si ii incurajeaza sa isi dezvolte imaginatia prin insusirea tehnicilor de scriere dramatica. Adolescentii sunt, asadar, invitati sa scrie o piesa intr-un act si sa o trimita online pe adresa teatrului (secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro), impreuna cu o scrisoare de motivatie prin care sa explice de ce isi doresc sa participe la acest concurs.

Textele inscrise vor fi jurizate de profesionisti din domeniul teatrului (dramaturgi, regizori, critici de teatru). In urma selectiei, sase dintre piese vor ajunge in faza finala a proiectului, iar textul castigator va fi transformat intr-un spectacol care va fi montat in stagiunea curenta si care va intra apoi in repertoriul Teatrului Excelsior.

Etapele de desfasurare a concursului New Drama:

a. Inscrierea pieselor intr-un act la concurs (pana pe data de 10 martie) si desemnarea celor sase titluri finaliste (26 martie).

b. Un atelier de scriere dramatica pentru cei sase finalisti, sustinut la Teatrul Excelsior de un dramaturg reputat (19-22 aprilie).

c. Spectacole lectura pe baza celor sase texte finaliste, cu regizori si actori profesionisti, in urma carora juriul va desemna piesa castigatoare (9 iunie).

d. Textul castigator devine spectacol, montat la Teatrul Excelsior in stagiunea 2018-2019.

Regulamentul concursului, fisa de inscriere, calendarul cu etapele de desfasurare si alte informatii se gasesc pe site-ul: www.teatrul-excelsior.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele