Activitati pentru copii

#partener de joc #jucarii #copii #parinti

Parintele – cel mai apropiat partener de joc

Primele legaturi emotionale ale fiintei omenesti se leaga direct de adultii care o ingrijesc si treptat-treptat pe parcursul vietii se dezlipeste de ei si va cauta sa aiba relatii cu cei din jurul sau de varsta apropiata. Dezlipirea aceasta in caz normal nu va fi totala si decisiva, sentimentele de la inceputul copilariei se vor transforma dar nu vor disparea, ba, putem spune, ca se vor inversa: din sentimentele care provin din dependenta de a fi hranit si ingrijit prin sentimentele de prietenie, de parteneri vor naste la urma exact acele sentimente de grija si dragoste, pe care a primit copilul la randul ei.

 

Emotiile traite in copilarie vor pune amprenta pe inteliganta emotionala de mai departe. De aceea rolul parintilor de a-i oferi copiilor un mediu afectiv valoros este extrem de important. Valoros va fi pentru copil ceea ce simte ca i se ofera, si nu valoarea materiala a lucrurilor.

Pentru ca jocul este activitatea de baza a copilului, cele mai bune ocazii pentru dezvoltarea emotionala a sa sunt oferite prin joc. Joaca comuna cu parintii este o ocazie deosebita, pe care nici un parinte nu poate rata.

De obicei parintii fiind foarte ocupati, se mandresc daca copilul lor sta in liniste, se joaca singur sau se uita la desene, mai mult, se joaca pe tableta. Aveti mare grija, este o capcana! Copilul are nevoie de companie in joc, are nevoie sa traiasca anumite sentimente prin joc si trebuie calauzit de un adult – ceea ce nu inseamna, ca adultul intervine intr-un mod, incat nu lasa loc de descoperire, de inventivitate, de creatie, ci practic se joaca in locul lui sau dicteaza el.

Care sunt sfaturile pentru un parinte? Cum sa se implice corect? Cand sa se implice? Cu ce sa ajute jocul comun? Raspunsuri exacte nu sunt, dar sunt idei bune de urmat care trebuie aplicate personalizat la fiecare copil, chiar si la frati. Totusi, puncte de pornire exista. in primul rand, sa se implice atunci, cand amandai au chef sa se joace. Jocul trebuie sa fie izvor de bucurii pentru cei ce joaca.

Un atuu ar putea fi jucaria bine aleasa. Copilul trebuie sa fie inconjurat cu jucarii care in momentul acela le sunt accesibile, tipice stadiului de dezvoltare in care se afla. Un punct de pornire ar putea fi varsta, dar nu este decisiva. Parintele atent va sti, cum se dezvolta copilul sau, cand trebuie sa introduca in locul jucariilor pentru bebelusi jucariile educative si cele de construit si cand sa achizitioneze jucarii pentru jocurile de rol sau jucarii logice.

Calitatea jucariilor este la fel de importanta. Se recomanda jucariile din material natural, mai ales pentru copii mici, care sa fie de calitate certificata. Jucariile din lemn si din textile, nu se compara cu cele din plastic si metal pentru cei mici. Chiar si atingerea lor este mai placuta (comparati o papusa rigida din plastic cu una moale din textil sau o masinuta metalica cu una din lemn). Jocurile educative cu diferite imagini de cautarea formelor sau puzzle-urile de lemn ori cuburile logice din lemn, sunt si ele dovezi ale jucariilor placute, cu care un parinte asezat la joaca cu copilul sau educa mintea , emotiile si dezvolta estetica copilului.

Jucarii de calitate din lemn puteti achizitiona din magazinul de jucarii online, veti putea alege cu usurinta dintr-o gama variata pentru toate varstele. Veti primi la usa jucarii de calitate gratuit, daca comanda dumneavoastra va depasi 139 lei. Fiti pe faza: pe 27 noiembrie BLACK FRIDAY la Mr. Lester, ca sa va puteti juca mult si bine impreuna cu familia.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau