Activitati pentru copii

# activitati toamna copii # copii toamna # activitati toamna #activitati copii

14 activitati pe care sa le faci alaturi de cei mici in aceasta toamna

Dupa o vara plina de distractie, activitati si jocuri se anunta o toamna la fel de intensa. Petrece cat mai mult timp alaturi de copiii tai pentru a-i ajuta sa se dezvolte armonios si incercati impreuna diverse activitati adaptate sezonului.

1. Mergeti la cules de dovelci

Orice activitate in aer liber este pe placul celor mici, asa ca, profita de sezon si mergeti impreuna la cules de dovleci. Copiii indragesc aceste roade ale toamnei!

2. Sculptati dovlecii

Dupa ce ati cules impreuna dovlecii,va veni si momentul sa ii sculptati. Cel mic va adora sa aiba companie la aceasta activitatea, asadar fii alaturi de el.

3. Adunati roadele toamnei

De la fructe de padure, la mere sau alte bunatati pe care le gasiti direct in natura, va fi o incantare pentru cel mic sa petreaca cateva ore alaturi de parinti in timp ce isi poate face si cateva provizii delicioase.

4. Mergeti la festivitati dedicate toamnei

Toamna in multe dintre pietele centrale ale oraselor se organizeaza targuri si festivaluri dedicate recoltei. Mancare, concerte si alte puncte de distractie va fi ocazia perfecta ca familia sa fie impreuna.

5. Jucati-va in gramezi de frunze

Ce poate fi mai simplu si mai amuzant decat sa intri in povestea copilului si sa sariti impreuna intr-o gramada imensa din frunze uscate?

6. Adunati castane

Adunatul castanelor din parcuri este o activitate care ii incanta atat pe adulti cat si pe cei mici. Folositi castanele pe care le-ati adunat pentru a face decoratiuni sau pentru a juca diverse jocuri.

7. Vizionati filme

Cand afara este frig si se intuneca devreme, este momentul potrivit sa va adunati sub o patura calduroasa, cu cateva gustari langa voi, si sa va uitati impreuna la filme.

8. Preparati ciocolata calda

Cel mic va fi de-a dreptrul incantat sa bei alaturi de el o cana de ciocolata calda, dupa o zi petrecuta afara. Preparati chiar voi ciocolata calda din tableta de ciocolata.

9. Invatati lucruri noi

Poti invata alaturi de copilul tau o multime de lucruri noi, cum ar fi cele legate de lilieci sau alte animale.

10. Admirati un apus de toamna

Soarele apune din ce in ce mai devreme, ceea ce este bine, mai ales daca copilul este mic si are o ora fixa de culcare. Priviti soarele cum apune pentru 10 minute, va fi un moment fascinant.

11. Adunati conuri de brad

Conurile de brad cad pe pamant toamna, momentul perfect in care poti aduna impreuna cu cel mic cateva conuri din care sa faceti decoratiuni pentru acasa.

12. Mergeti la picnic

Chiar daca nu este la fel de cald ca in timpul verii, un picnic cu cateva gustari va fi atat pe placul celor mici, cat si al parintilor.

13. Faceti decoratiuni din frunze uscate

Profitati de toate frunzele in culori superbe si de toate formele, care cad toamna, si adunati cat mai multe. Din frunze uscate se pot face numeroase decoratiuni si aranjamente florare, pe care le puteti confectiona impreuna cu cel mic.

14. Faceti un foc de tabara

Poate fi printre ultimele momente din an in care vremea va permite sa stati afara, pentru a lua cina. Faceti un foc de tabara si savurati preparatele preferate la lumina si caldura facute de focul de tabara.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare