Activitati pentru copii

#jocuri copii #activitati copii #copii

3 jocuri perfecte pentru stimularea inteligentei celui mic

 

 

Atunci cand se afla in plin proces de crestere, copiii trebuie sa fie sprijiniti prin jocuri si activitati specifice, astfel incat inteligenta lor sa poata fi in permanenta stimulata. Daca de la o varsta frageda, parintii acorda o atentie deosebita acestui tip de pregatire, rezultatele vor fi mai mult decat multumitoare, iar cei mici vor deveni mai tarziu niste tineri inteligenti, capabili si dornici de a gasi mereu solutii creative la intrebari fara raspuns. De aceea, ne-am decis sa abordam astazi aceasta problema si sa iti spunem cum ii poti stimula inteligenta copilului tau prin jocuri, inca din primii ani de viata.

Jocuri fizice si miscare in aer liber

Pentru ca fiecare copil trebuie sa elimine intr-un fel sau altul intreaga energie pe care o are, iti recomandam sa iesi cu cel mic in natura si sa va bucurati de fiecare data de timpul liber petrecut la aer curat. Puteti improviza o multime de jocuri, de la stransul pietrelor in gramajoare in cel mai scurt timp posibil, pana la activitati ce ii pot oferi celui mic sansa de a improviza. De exemplu, jocurile ce implica solutii, idei creative sau construirea unor spatii speciale de joaca, ii vor da foarte mult de gandit copilului tau, iar asta nu poate fi decat un lucru minunat.

Jocurile video

Mitul conform caruia jocurile video sunt nocive este cat se poate de fals. Exista o multime de astfel de jocuri ce ii pot face mult bine celui mic, atat timp cat te asiguri de faptul ca nu il expun unor influente negative. Mai mult decat atat, jocurile pentru cei mici din ziua de azi au o interfata foarte prietenoasa, iar sunetele si culorile il ajuta pe copilul tau sa se concentreze mai bine la misiuni. Jocurile potrivite ii pot oferi sansa de a-si dezvolta o serie de aptitudini precum: creativitatea, spontaneitatea, alegerea celei mai bune solutii, puterea de a renunta si de a trece peste.

Board games

“Nu te supara, frate!” sau “Piticot” ne-au facut noua, oamenilor mari, zilele din copilarie mult mai frumoase. Ai fi surprinsa sa afli cat de multe astfel de jocuri de societate exista astazi pentru cei mici, pe care le pot juca alaturi de parinti, prietenii cei mai buni, sau chiar alaturi de colegii de la gradinita. Un board game pentru copii, la fel ca in cazul jocurilor video, ii va oferi celui mic sansa sa fie creativ si sa ia decizii, invatandu-l in acelasi timp sa piarda, pentru a incerca apoi din nou sa fie cel mai bun. Inteligenta unui copil ce joaca zilnic un astfel de joc are numai de castigat, pentru ca pe termen lung, va reusi sa dezvolte un anumit set de valori si instincte, datorita exercitiilor facute in timpul jocului.

Inteligenta unei persoane este construita in timp, cu ajutorul activitatilor interesante si a jocurilor pe care un copil obisnuieste sa le joace in primii ani. Stim cat de mult te intereseaza acest aspect, pentru ca doresti doar ce este mai bun pentru cel mic. De aceea, trebuie sa dai o sansa acestei variante educative - jocurile. Indiferent de jocul pe care il jucati, trebuie sa existe intotdeuana ceva interesant de facut, un task mai greu care sa ii dea de furca celui mic, un board game interesant care sa il solicite. Astfel, inteligenta sa  se va dezvolta pe mai multe planuri, iar mai tarziu, copilul tau va avea numai de castigat.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau