Activitati pentru copii

#plastilina #activitati copii #copii

5 activitati distractive cu plastilina pentru cei mici

Plastilina este un material de lucru utilizat frecvent de catre copii, intrucat ajuta la dezvoltarea motricitatii fine, a creativitatii, a gandirii spatiale si conceptului de forma si culoare a obiectelor. Modelarea plastilinei are efecte benefice asupra sistemului nervos al copilului. Aceasta este usor de utilizat, ingenioasa si accesibila. Toti copiii s-au jucat, macar o data, cu plastilina. Principalul sau avantaj consta in faptul ca ca iti permite sa o modelezi in diverse moduri, in functie de preferinte.

Modelarea plastilinei le permite celor mici sa dea frau liber fanteziilor si gandurilor, sub forma unui joc. In plus, jocul cu plastilina stimuleaza activitatea diferitelor mecanisme ale sistemului nervos central, dezvoltand aptitudinile motricii fine. Asadar, jocul cu plastilina nu este util doar pentru a beneficia de distractie, ci si in cadrul proceselor de invatare si dezvoltare.

In continuare, iti vom prezenta cinci activitati distractive pe care le poti face cu plastilina, potrivite pentru cei mici.

Crearea unor legume magneti pentru frigider

Copiii iubesc magnetii de frigider, iar modelarea plastilinei in forma unor legume de tip magneti pentru frigider este o activitate placuta si distractiva. De asemenea, aceasta poate fi si o activitate distractiva, ajutandu-l pe cel mic sa invete diverse legume.

Il poti ajuta sa modeleze legume precum morcovi, vinete, ardei, porumb si altele. Nu uita sa adaugi nas, ochi, gura, pe care cel mic le poate modela astfel incat sa obtina diverse expresii emotionale.

Lasa-ti imaginatia libera si ajuta-l pe cel mic sa faca la fel, pentru a crea legume magneti de frigider simpatice. Introdu magnetul in interiorul plastilinei, pe spatele legumei, pentru a putea atasa noile legume pe frigiderul tau.

Modelarea unor cactusi in miniatura

Cum ar fi sa creezi, impreuna cu copilul tau, propria colectie de cactusi? Poti face asta foarte usor, cu ajutorul plastilinei. Poti modela chiar si ghivece pentru noii vostri cactusi. Modelarea unor cactusi in miniatura este o activitate educativa, care il poate ajuta pe cel mic sa invete denumirile diferitelor plante si sa isi dezvolte creativitatea, in acelasi timp.

Amprente inedite in plastilina

Copilul va fi fascinat de imprimarea propriilor amprente in plastilina. Pentru a realiza acest lucru, intinde o bucata de plastilina sub forma unui blat de pizza. Copilul poate lasa amprentele propriilor degete sau chiar a mainii.

Plastilina cu amprenta copilului poate fi pastrata ca atare, aceasta intarindu-se in timp si ramanand o amintire draga. De asemenea, copilul poate lasa si amprentele diverselor jucarii in plastilina.

Vesela pentru copii din plastilina

Plastilina iti ofera posibilitati nenumarate de modelare. Tot ce ai nevoie pentru aceasta consta in imaginatie si rabdare. Cu ajutorul creativitatii, poti ajuta copilul sa modeleze vesela din plastilina. Nu uita sa incluzi in set tot ce este nevoie: ceasca de cafea, farfurioara, lingurita. Poti modela, impreuna cu cel mic diverse farfurii, boluri si pahare.

Modelarea eroilor indragiti de copii

Cu siguranta, copilul tau are eroi pe care ii indrageste. Fie ca este vorba despre Superman, Spiderman sau o printesa Disney, poti folosi plastilina pentru a-ti ajuta copilul sa creeze forma eroului sau indragit. Atunci cand copilului tau ii plac in mod deosebit buburuzele sau alte animalute, il poti ajuta sa creeze animalul sau favorit, din plastilina.

Jocul cu plastilina este benefic pentru cei mici. Ii ajuta sa isi dezvolte creativitatea si motricitatea fina. Plastilina le ofera copiilor posibilitatea de a desfasura diverse activitati distractive, prin intermediul carora pot sa invete diverse lucruri.

Copiii pot utiliza plastilina pentru a crea diverse lucruri, precum legume magneti pentru frigider, cactusi in miniatura, vesela din plastilina, eroii lor indragiti si amprente inedite in plastilina.

Arata-i copilului cum sa foloseasca plastilina si cum sa imbine culorile, pentru a crea cele mai frumoase lucruri.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau