Activitati pentru copii

#carti vacanta #carti copii #vacanta

5 carti de copii perfecte pentru vacanta de vara, pe care le poti comanda de la LIBREX

Pentru copii, vara poate fi perioada in care incep acomodarea pentru gradinita sau pentru scoala ori perioada in care se relaxeaza asteptand un nou an scolar. Copiii au nevoie in permanenta de informatii noi, de activitati care sa le dezvolte mintea si sa ii distreze. Astfel, pentru vacanta de vara, ar fi bine sa le alegi cateva carti copii de la Libraria LIBREX, adecvate varstei, pe care cu siguranta le vor rasfoi cu drag. In continuare iti vom prezenta cateva dintre preferatele noastre.

1. Eric merge la gradinita

O noua carte savuroasa de la Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscuta si ca bloggerita Printesa Urbana. Cartile cu Ema si Eric nu sunt doar carti de povesti, ci explica pe intelesul tuturor copiilor situatii din viata reala si cum se pot pregati pentru acestea. Cartea Eric merge la gradinita este potrivita pentru copiii cu varsta de peste 2 ani si ii pregateste pe acestia pentru noua aventura in care vor pasi. In carte sunt abordate toate subiectele sensibile despre adaptarea la gradinita, pe intelesul copiilor. Astfel, acestia invata sa aiba incredere in ei si sa vada noua etapa ca pe o aventura in care isi vor face prieteni si vor invata lucruri noi.

2. Primul meu caiet de vacanta Montessori. La mare. De la 3 la 6 ani

Metoda Montessori de crestere a copiilor este una dintre cele mai apreciate din lume, deoarece incurajeaza fiecare copil sa se dezvolte in ritmul sau si sa descopere ceea ce ii place. Acest caiet este elaborat de Laurie Dauba, o educatoare calificata international a Asociatiei Internationale Montessori si este perfect pentru consolidarea autonomiei, dezvoltarea concentrarii si a motricitatii fine. Cu ajutorul caietului, copiii vor putea sa se familiarizeze cu literele, sa isi exerseze scrisul, sa decupeze, sa lipeasca si sa descopere natura si activitatile in aer liber.

3. Marea carte a jocurilor mintii. Probleme de logica si matematica (editie de buzunar)

O carte perfecta pentru calatoriile cu trenul sau pentru cele foarte lungi, cu masina, cand plictiseala incepe sa isi faca prezenta. Este o carte ideala pentru a antrena mintea si pentru a dezvolta logica si gandirea. Cartea contine peste 500 de exercitii color, pe care atat copiii, dar si adultii, le vor gasi antrenante. Enigme, ghicitori si iluzii, provocari vizuale, probleme rationale si multe altele intr-o carte ce poate fi luata peste tot vara aceasta.

4. Max in vacanta

Aceasta carte face parte din seria Soricelul cititor si este ideala pentru copiii de peste 3 ani. In carte sunt descrise aventurile lui Max la tara, la ferma, alaturi de parintii lui, de o prietena Paula si de mama acesteia. Plimbari lungi cu bicicleta, cu barca, nopti petrecute la cort si multe altele isi asteapta pe toti in aceasta calatorie.

5. Enciclopedia copiilor ilustrata de Tony Wolf

Enciclopediile pentru copii sunt cea mai buna metoda prin care cei mici pot descoperi lumea, pe intelesul lor. Asadar, iti recomandam sa cumperi aceasta carte si sa o rasfoiesti alaturi de copilul tau. Unele lucruri poate chiar te vor surprinde si pe tine, avand in vedere ca in carte sunt numeroase informatii pretioase despre lumea inconjuratoare si nu numai.

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre, iar daca vrei sa vezi mai multe carti pentru copii, intra pe site-ul LIBREX!

Sursa foto: https://unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau