Activitati pentru copii

#costume craciun #craciun #costume

5 costume care pot aduce magia Craciunului in sufletul celor mici

Sarbatoarea Craciunului este, fara doar si poate, cea mai importanta sarbatoare crestina. Aceasta are o semnificatie foarte puternica atunci cand vine vorba despre religie, reprezentand nasterea lui Iisus Hristos, insa are si o multime de semnificatii ceva mai umane, care s-au transformat in adevarate traditii. Bradutul impodobit, schimbul de cadouri, Mos Craciun si toate celelalte simboluri care reprezinta aceasta sarbatoare sunt detaliile care transforma ziua de 25 decembrie intr-una magica.

Pentru copii, totul este la superlativ atunci cand vine vorba despre Craciun. Bucuria celor mici este conturata de toate simbolurile de mai sus, dar si de alte mici detalii, cum ar fi costumele care ii pot transforma in spiridusi, stelute sau chiar in batranul Mos care le aduce cadouri.

Iata, asadar, cateva costume de Craciun cu ajutorul carora cei mici pot deveni personaje de poveste.

Costum de fulg de nea. Fulgii de nea se remarca prin frumusete si unicitate, dar si prin modul in care pot sa creeze, daca sunt adusi impreuna, structuri impresionante. Cu un costum fulg de nea, orice copil poate invata cateva informatii despre fulgi si poate sa intre mult mai bine in spiritul sarbatorii de Craciun.

Costum de Mos Craciun. Mos Craciun este unul singur, insa asta nu inseamna ca cei mici nu se pot juca de-a mosul si nu pot purta un costum rosu si o barba alba. Costumul de Mos Craciun este cel mai cumparat costum in perioada iernii si chiar da nastere la o multime de sarbatori si de festivaluri de-a lungul intregului glob.

Costum de ingeras. Orice fetita isi doreste sa fie gratioasa ca un ingeras. Cu siguranta, fericirea ei va fi una uriasa daca are un costum de ingeras cu aripi, aura si de ce nu, o baghta magica, in conditiile in care magia este cuvantul de ordine care defineste sarbatoarea de Craciun.

Costum de om de zapada. Cu ajutorul unui costum de om de zapada orice copil se poate transforma intr-un personaj amuzant, inspirat de omuletii construiti din bulgari de zapada, morcovi si carbuni. Singura diferenta este ca nu risca sa se topeasca, riscul fiind transferat la adulti, care se vor topi dupa simpaticul omulet.

Costum de printesa a ghetii. Odata ce zapada incepe sa isi faca aparitia, orice fetita se viseaza o adevarata printesa a ghetii. Isi poate indeplini visul cu un costum special construit pentru asta.

De ce trebuie luate in considerare costumele tematice pentru Craciun?

Exista multe motive, iar dezvoltarea armonioasa si naturala a copiilor este cel mai important dintre ele. Imaginatia joaca un rol esential in dezvoltarea celor mici, iar daca aceasta imaginatie este materializata prin costume, scenarii si povesti, poate sa fie imbogatita extrem de mult. Astfel, copiii vor deveni mai creativi si vor putea sa inteleaga mult mai bine mediul inconjurator.

De asemenea, orice costum bine facut ii poate oferi copilului o doza uriasa de fericire si ii poate crea amintiri de neuitat.

Pe langa costumele destinate celor mici, parintii se pot gandi si la costume de adulti. Pana la urma, Mos Craciun trebuie sa vina incarcat de cadouri, iar daca acest Mos il cunoaste perfect pe copil, este cu atat mai bine.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau