Activitati pentru copii

# activitati distractive copii #activitati copii #copii

7 activitati distractive pe care le poti face alaturi de copil

Este demonstrat stiintific ca jucariile si jocurile ii fac pe copii cei mai fericiti, insa atunci cand toate acestea sunt experimentate alaturi de parinti lucrurile sunt si mai frumoase. Orice copil are nevoie de timp petrecut alaturi de mama si de tata, asa ca incearca sa ii dedici timp in fiecare zi pentru a realiza impreuna o anumita activitate si vei vedea ca micutul tau se va simti minunat.

Influenta familiei in dezvoltarea personalitatii copilului are un rol major. De aceea, parintii sunt cei responsabili sa identifice in fiecare zi acele jocuri si activitati care sa ii ajute pe copii sa isi gestioneze reactiile si sa afle astfel cum sa poata faca fata unor situatii date. Cu cat parintii vor fi mai implicati in viata copilului lor si cu cat se vor juca impreuna cu el, cu atat pasiunea pentru joc va fi mai mare.

Prin joaca copilul se dezvolta, se misca, devine creativ, isi dezvolta limbajul si reuseste sa fie mai sociabil si sa se exprime afectiv. Toate acestea nu sunt altceva decat lucruri ce vor contribui la formarea sa. Se poate spune ca nu conteaza cate jucarii are un copil pentru ca acesta sa fie fericit, ci cel mai important lucru este ca micutul sa petreaca timp de calitate alaturi de copil. Atunci zambetul sau va fi unul larg, iar el, cel mic, se va simti iubit si protejat. De aceea, ofera-i copilului tau activitati, timp, ore de joaca si astfel va fi fericit. Atunci cand te joci, orice obiect, indiferent de tipul lui, fie ca este o jucarie sau nu, se poate transforma intr-un obiect de joaca pentru copil.

Implicarea parintilor in activitatile copiilor lor contribuie la dezvoltarea emotionala a acestora. In acest fel, copiii se vor simti mai siguri, mai iubiti, vor simti ca au in preajma persoanele pe care ei le iubesc cel mai mult, se vor simti importanti si astfel vor invata cum sa se poarte si cum sa socializeze cu toti ceilalti.

Alegerea jucariilor trebuie sa tina cont de cateva lucruri. Pe de o parte, acestea trebuie sa contribuie la dezvoltarea limbajului, a gandirii, a memoriei, sa le influenteze spiritul de observatie si deprinderile. De aceea, alege jucariile perfecte, joaca-te alaturi de el si astfel vei avea un copil corect dezvoltat, dar mai ales fericit.

Iata mai jos sapte activitati distractive pe care le poti face impreuna cu copilul:

1. Invata alfabetul cu ajutorul unor litere decupate din ziare sau carti vechi. Copilul nu va sti ca de fapt il inviti la studiu, ci va fi fascinat ca va trebui sa decupeze litere mici si mari din ziare pe care sa le lipeasca pe o plansa. Incet, incet, va incepe sa cunoasca fiecare litera decupata si mai tarziu puteti forma impreuna cuvinte scurte, apoi mai lungi si ulterior propozitii.

2. Urmariti natura! Iata o alta activitate perfecta pentru aer liber. Ce poate fi mai frumos decat sa mergeti impreuna in parc si sa observati florile, copacii sau plantele decorative si sa ii comunici copilului tau cum se formeaza fiecare floare, dar si cat sunt de importante plantele pentru noi, oamenii. Si pentru ca micutul tau sa indrageasca si mai mult natura ar fi bine sa alegi sa plantezi intr-o zi impreuna cu el un copac, in curte sau in fata blocului, pe care sa il ingrijiti mai apoi in fiecare zi.

3. Alegeti un joc si incercati-l! Ai putea alege un joc ce exerseaza dexteritatea sau echilibrul, precum ar fi Marocco, reusind sa extrageti cate un betisor incet, incet, pentru a nu le deranja pe celelalte. De asemenea, puteti alege jocuri de indemanare sau de strategie ori jocuri de constructie. Toate aceste jocuri pentru copii la preturi avantajoase il vor fascina si va dori in fiecare zi sa le incerce alaturi de voi.

4. E sarbatoare? Decorati casa! Iata o alta activitate pe care o puteti face impreuna. Daca este Halloween sau Craciunul ai putea alege sa decorezi casa in straie de sarbatoare. Poti construi alaturi de copil anumite ornamente specifice acestei sarbatori si mai apoi sa te gandesti cum le asezi astfel incat toata casa sa arate perfect.

5. Bucatariti impreuna! Fie ca ai o fetita, fie ca ai un baietel, copiilor le place sa faca prajituri, sa se joace cu aluatul si sa ii transformi astfel in persoane cat mai responsabile. Alege sa ii implici in activitatile tale si starneste-i la bucatarit impreuna. Cu siguranta vor fi captivati de ceea ce urmeaza sa faca. Pe parcursul activitatii le poti povesti despre rolul legumelor si fructelor pentru sanatate si astfel ii vei ajuta sa le indrageasca mai mult si sa le introduca mai usor in alimentatie.

6. Bulgareala de afara! Atunci cand afara ninge, este timpul sa profitati din plin de acest lucru si sa iesiti la bulgareala. Cu siguranta, copilul abia asteapta acest moment si nu vei auzi decat hohote de ras ori de cate ori aruncati cu zapada. Este cel mai asteptat moment al iernii!

7. Iesirile cu bicicletele alaturi de parinti! Iata o alta activitate pe care o poti incerca alaturi de cei mici. Luati-va bicicleta, castile de protectie si mergeti in parc. O astfel de experienta nu va face altceva decat sa il bucure destul de mult pe copil, asa ca profitati din plin de aceste momente si mai mult ca sigur va veti simti minunat.

Petrece, asadar, timp de calitate alaturi de copilul tau si mai mult ca sigur va fi extrem de fericit!

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau