Activitati pentru copii

#academia de vara diverta #academia de vara #diverta

Academia de vara pentru copii se desfasoara in magazinul Diverta din Piata Romana

Chiar daca odata cu vara a venit si vacanta, Kidster are cateva propuneri de activitati educative si distractive pentru copii. Cum ar fi sa ne distram in vacanta de vara punandu-ne creativitatea in miscare si invatand lucruri noi? Sau pur si simplu aprofundand subiecte pe care le studiem cu placere la scoala sau de care avem nevoie zi de zi sa le cunoastem?

Ei bine, deja ne-am gandit cum vom face aceste lucruri. Vara aceasta asteptam copii cu varsta intre 8 - 12 ani care sa ni se alature la cursurile “Academiei de vara pentru copiii de clasa primara”. Acestea au loc in perioada 11 iulie - 29 august 2015 la Diverta din Piata Romana.

Programul de cursuri
A. Duminica, 19 iulie - Tehnologie
Atelier de Programare, ora 10:00 - 12:00
Atelier de Web Design, ora 13:00 - 15:00
B. Sambata, 22 august - Economie si Design
Juniori in afaceri, ora 10:00 - 12:00
Design grafic, ora 13:00 - 15:00
C. Sambata, 29 august - Arta literara 
Atelier de Scriere creativa, ora 10:00 - 12:00
Atelier de Citire rapida, ora 13:00 - 15:00

Locatia: magazinul Diverta din Piata Romana, nr. 5, langa cladirea ASE 
Inscrierea copiilor se face prin acest formultar!

Bilet de participare: 
Varianta 1 - 40 lei - 1 atelier
Varianta 2 - 70 lei - 2 ateliere sau 2 copii/ 1 atelier 
Varinata 3 - 35 lei per atelier pentru participare la minim 3 ateliere 
Pe durata desfasurarii cursurilor, parintii beneficiaza de 15% reducere la carti, papetarie, jucarii si gadgeturi in magazin. Numar de locuri limitat. Participarea se face in ordinea inscrierilor.  

Detalii despre cursuri gasiti mai jos:

A. Duminica, 19 iulie - Tehnologie

1. Atelier de Programare, ora 10:00 - 12:00

Pentru a intelege o problema aceasta trebuie desfacuta in parti componente, fiecare parte la randul ei impartita in alte parti mai mici s.a.m.d. In acest atelier de programare vom asambla si dezasambla in parti componente diverse aplicatii simple pentru a intelege logica din spatele acestora. Asteptam copii care vor sa puna lucrurile in miscare, la propriu.

Facilitator: Dan Radu-Simota, absolvent de fizica nucleara, crescut in mijlocul unei familii de fizicieni, actualmente programator, tata si provocator de creiere.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu laptop personal.

2. Atelier de Web Design, ora 13:00 - 15:00

Intr-o lume in care daca nu ai website, nu existi, atelierul de web design isi propune sa ii familiarizeze pe copii cu notiuni de html, css, javascript si jquery, iar in urma atelierului, copiii vor putea identifica diferitele zone ale unei pagini web si vor putea personaliza o pagina deja existenta (un template gratuit), invatand astfel notiunile si tag-urile specifice lucrand deja cu ele. Asteptam copii creativi, curiosi, pasionati de internet.

Facilitator: Dan Radu-Simota, absolvent de fizica nucleara, crescut in mijlocul unei familii de fizicieni, actualmente programator, tata si provocator de creiere.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu laptop personal.

B. Sambata, 22 august - Economie si Design

1. Atelier Juniori in afaceri, ora 10:00 - 12:00

Atelierul “Juniori in afaceri” este cursul vedeta al acestui program de vara. Vom intelege principii economice simple prin jocuri si studii de caz. Vom discuta despre bani, despre cum se castiga si cum se cheltuie cat mai corect si rational. Copiii vor fi antrenati sa ia decizii si sa lucreze in echipe. Asteptam copii cu simtul “afacerilor”, creativi, spontani, buni negociatori si vanzatori in familie.

Facilitator: Claudia Suhov, economist si coordonatorul programelor KIDster, castigatoarea premiului international “Young Leonardo 2015”

Materiale: copiii trebuie sa vina cu un caiet, pix/ stilou/ creion.

2. Atelier de Design grafic, ora 13:00 - 15:00

In acest atelier ne vom juca cu fotografiile, vom realiza imagini de revista, invatand sa realizam trucaje si ajustari ale fotografiilor, explorand astfel si lumea reala, aflata dincolo de imaginile perfecte din reviste. Asteptam copii creativi, curiosi, inventivi, a caror imaginatie nu cunoaste margini.

Facilitator: Lucia Radu-Simota, grafician, mama, cu pasiune pentru digital si arta si misiunea de a contribui la un internet mai frumos pentru noi toti.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu laptop personal.

C. Sambata, 29 august - Arta literara

1. Atelier de Scriere creativa, ora 10:00 - 12:00

Toti copiii pasionati de lectura, de personaje fantastice si povesti nemuritoare sunt asteptati la cursul de scriere creativa. Vom invata sa ne dam frau liber imaginatiei si sa ne dezvoltam spiritul creativ, prin exercitii de tehnici creative. Cursul de scriere creativa isi propune sa invete copiii ca din orice idee poate iesi ceva frumos si ca a fi creativ inseamna a crede in ideile tale.

Facilitator: Ioana Moasa, specialist in Comunicare si Relatii Publice.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu un caiet, pix/ stilou/ creion.

2. Atelier de Citire rapida, ora 13:00 - 15:00

Citirea rapida este o abilitate cheie in zilele noastre in care informatia, pentru ca cantitatea materialelor scrise se dubleaza o data la 2 ani! Pentru a se descurca din ce in ce mai bine si pentru a deveni performanti este bine sa deprinda cat mai devreme acest mod de a citi. Scopul cursului este sa le insufle copiilor dragostea pentru lectura si sa le arate ca se poate citi cu viteze din ce in ce mai mari, intelegand si retinand mai mult din ceea ce citesc. Cei mici isi pot imbunatati performantele scolare, creativitatea, memoria, dar si cultivarea obiceiului de a citi zilnic.

Facilitator: Miky Doican, Instructor Citire Supramentala (tehnica de fotocitire), mama a doi copii.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu cartea lor preferata si un caiet, pix/ stilou/ creion.

Detalii aici.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele