Activitati pentru copii

# activitati paste copii # paste copii #activitati Paste #activitati copii #paste

Activitati distractive pentru copii, de Paste

De Paste, profitati de zilele libere si de vremea de afara, si petreceti cat mai mult timp cu copiii. Pentru ca distractia sa fie pe cinste in aceste zile de sarbatoare, incercati si cateva jocuri in aer liber care va vor amuza, de la mic la mare.

Vanatoarea de oua de Paste

In primul rand, un adult va trebui sa ascunda ouale. In cazul in care in joc se vor alatura copiii de mai multe varste, gradele de dificultate vor fi diferite. De exemplu, copiii mici pot avea un avans pentru a pleca in cautarea oualor fata de cei putin mai mari. O alta varianta este ca fiecare copil mic sa formeze o pereche cu cate un adult care stie deja unde sunt ascunse ouale. Altfel, copiii mai mari vor gasi rapid ouale inainte ca jucatorii mai mici sa inceapa cursa.

Un alt mod prin care se poate organiza vanatoarea de oua de Paste este sa cumperi oua de plastic de diferite culori si fiecarui copil sa ii revina cate o culoare. Castigator poate fi desemnat cel care gaseste primul, toate ouale in culoarea care i-a revenit.

Cursa “Oul in lingura”

Aceasta intrecere este atat pe placul copiilor, cat si a adultilor care se pot alatura jocului. Jucatorii se impart in doua echipe. Apoi, fiecare echipa se imparte in doua grupe, una in punctul A si alta in punctul B.

Primul jucator primeste un ou intr-o lingura pe care trebuie sa il duca din punctul A in punctul B. In acel punct, lingura este preluata de urmatorul jucator care se va intoarce cu oul in lingura pe acelasi traseu. Acesta ajunge din nou in punctul A, unde da lingura mai departe urmatorului jucator.

In cazul in care oul este scapat pe jos, jucatorul se intoarce inapoi, in punctul din care a inceput. Folositi pentru acest joc doar oua fierte tari. Castiga prima echipa care termina cursa complet.

Lupul si ouale

Un jucator este desemnat sa fie “lupul”, iar ceilalti sunt ouale de Paste. Inainte ca jocul sa inceapa, “ouale” decid ce culori vor avea. Apoi, ouale pleaca sa se intalneasca cu lupul care va trebui sa inceapa sa ghiceasca ce culori au.

Cand lupul ghiceste culoare aleasa de un jucator, acesta trebuie sa faca un pas inainte, sa spuna culoare si apoi sa alerge pe un traseu prestabilit, inainte sa alerge inapoi la ceilalati jucatori, adica in “cos”. Daca oul reuseste sa ajunga inapoi in cos, acesta alege o alta culoare si jocul continua. Daca “lupul” atinge oul inainte ca acesta sa ajunga inapoi in cos, jucatorul atins devine “lupul”.

Oul fierbinte

Umpleti un ou de plastic cu apa, astfel incat sa fie putin mai greu. Jucatorii stau asezati in cerc. Cand muzica incepe, jucatorii vor pasa “oul fierbinte” de la unul la altul, in cerc. Cand muzica se opreste, jucatorul la care se afla oul este eliminat. Jocul continua pana cand ramane doar un singur jucator, acesta din urma fiins castigatorul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului