Activitati pentru copii

#spectacole copii #activitati copii #opera comica pentru copii

Activitati pentru copii: spectacole si ateliere ce ii vor tine ocupati in weekend

Cei mici sunt invitati sa urmareasca noi spectacole de opera dedicate lor. In perioada urmatoare, la Opera Comica pentru Copii vor fi lansate trei noi premiere: concertul-lectie "Orchestra lui Nino", opereta "Crai Nou" si spectacolul de teatru muzical "Caragiale pentru copii".

"Orchestra lui Nino" va avea premiera pe 27 si 28 ianuarie, de la ora 10:00, in Salonul Mozart. Spectacolul este o calatorie in istoria instrumentelor muzicale pe intelesul celor mici si este completat de un joc interactiv prin care copiii vor afla care este instrumentul lor preferat.

Pe 3 si 4 februarie, in Sala Mare, va avea loc premiera operetei "Crai Nou" de Ciprian Porumbescu, in regia maestrului Cristian Mihailescu. Una dintre primele operete romanesti, "Crai Nou" se bazeaza pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbeste despre un mit: in noptile cu luna noua se implinesc dorintele indragostitilor.

"Cred ca este semnificativ faptul ca, la inceputul anului Marii Uniri, Opera Comica pentru Copii, as spune Opera Sperantei, programeaza prima opereta culta romaneasca, pe versuri de Vasile Alecsandri. 'Crai Nou' a deschis portile pentru marile creatii romanesti ulterioare, asa cum 1918 a deschis o noua pagina de istorie a romanilor. Muzica este impresionanta, cu puternice influente din melos-ul poporului nostru. De altfel, Ciprian Porumbescu declara: 'Daca e vorba de un componist pe care l-am studiat si il studiez (...), acesta este poporul nostru roman'. Despre Vasile Alecsandri si contributia lui la prima Unire s-au scris multe pagini memorabile. E o premiera de suflet si de simtire romaneasca, interpretata de un colectiv tanar, care doreste sa aduca pe scena tot ce are mai frumos muzica si poezia poporului nostru. in conceptia mea regizorala, publicul vede cu ochiul de azi o nestemata de ieri", a declarat Cristian Mihailescu.

Premiera spectacolului "Caragiale pentru copii" va avea loc pe 10 si 11 februarie. Spectacolul creat de regizoarea Gabriela Dumitru.

Incepand cu luna ianuarie, cei mici sunt invitati in fiecare sambata la "Games Room" – Camera de Joaca, un nou spatiu in incinta Operei Comice, unde copiii si familiile lor se pot bucura de o multime de jocuri, pot face puzzle-uri sau pot picta. Din 27 ianuarie, pasionatii de LEGO vor avea la dispozitie jocuri si modele de construit, pe care le vor putea achizitiona apoi de la Magazinul OCC din foaier, alaturi de alte jocuri pe care le-au indragit in timpul petrecut la "Games Room". Camera de Joaca este deschisa in fiecare sambata, intre orele 11:00 – 16:00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau