Activitati pentru copii

#dinozauri #jocuri #copii

Afla tot ce vrei sa stii despre dinozauri

Dinozaurii sunt acele reptile care au disparut acum 60 de milioane de ani in urma, inainte ca omul sa isi faca aparitia pe pamant, insa in ciuda acestui lucru ei continua sa ne fascineze si astazi si sa ne impresioneze prin statura lor impunatoare si datorita numarului de specii diferite care au existat pe pamant. S-au descoperit peste 600 de specii diferite de dinozauri de la cele mai mici specii cum sunt soparlele de astazi pana la cele mai impresionante, de dimensiuni gigantice spre deosebire de pisici care sunt niste animale mici si dragalase care tot timpul vor sa descopere noi jocuri cu pisici. Dinozaurii se pare ca se inmulteau prin oua, unii din ei puteau inota traind numai in apa. Corpul lor era acoperit cu solzi, insa nu stim care erau culorile lor, oamenii de stiinta le-au acordat culorile pe care le au reptilele de astazi, fiind doar o presupunere insa nu vom sti niciodata care a fost de fapt culoarea lor reala.

O alta enigma despre dinozauri este cauza disparitiei lor, unii presupun ca schimbarea de clima ar fi cauza, o eruptie vulcanica, dar si un cataclism provocat de lovirea pamantului de un meteorit, insa toate aceste presupuneri nu clarifica misterul disparitiei acestor reptile, pentru ca totusi alte vietuitoare au continuat sa existe pana astazi exemplu: crocodilii si soparlele. Se stie deja astazi foarte multe despre dinozauri precum ca unii dintre ei erau carnivori si altii ierbivori, se stiu chiar si cum aratau fiecare, dupa fosilele descoperite si putem avea o imagine a lor care a fost exploatata la maxim pentru realizarea diferitelor filme documentare, desene animate care sunt un material didactic foarte bun pentru a-i invata pe copii despre aceste animale disparute. Sunt fosile reconstruite care sunt piese de muzeu foarte importante si care sunt o atractie pentru toti vizitatorii si pentru cei care sunt atrasi de aceasta lume disparuta in negura anilor.

Pentru a afla cat mai multe despre aceste animale enigmatice sunt o multitudine de jocuri cu dinozauri care te ajuta sa patrunzi in lumea lor si sa le aflii tainele si modul lor de viata, sunt jocuri si filme 3D care te fac sa te simti in lumea lor dandu-ti fiori atunci cand vezi postura impunatoare a Tiranozaurului Rex care este un dinozaur carnivor si foarte de temut pentru celelalte specii vulnerabile care erau nevoite sa se fereasca de el pentru a nu-i cadea prada. Se pare ca primele fosile a dinozaurului TRex au fost descoperite in America in anul 1900 si a fost readus la viata prin cele mai reusite productii cinematografice. Desi era foarte greoi era si foarte agil cu dinti lungi si ascutiti sfasiind cu usurinta prada. Cel mai cunoscut film cu dinozauri in care sunt prezente toate speciile de dinozauri este Jurassic Park care a fost urmarit cu siguranta de toti cei care sunt preocupati de aceasta lume disparuta care parca ar cauta sa scoata in evidenta, prin cele mai bune detalii, despre modul de viata si mediul in care acestia traiau. Dinozaurii nu au trait doar intr-un anumit loc pe pamant ci s-au raspandit pe toata suprafata lui descoperindu-se fosile de dinozauri pana si in Antarctica.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau