Activitati pentru copii

#alfabetizare digitala #gradinita #copii

Alfabetizare digitala de la gradinita, noua strategie a Ministerului Educatiei

 

Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a anuntat ca isi doreste sa inceapa alfabetizarea copiilor inca de la gradinita. Acest lucru urmeaza sa se intample in perioada 2021-2027, cand MEC doreste sa inceapa o alfabetizare digitala a copiilor de gradinita.

 Strategia prevede si infrastructura necesara procesului de alfabetizare digitala, si anume dotarea scolilor si gradinitelor cu echipamente necesare, conexiune la internet, cursuri de formare pentru profesori, dar si pentru parinti si un curriculum scolar pentru meserii emergente. Tinta este ca, pana in 2027, 90% din populatia tarii sa fie alfabetizata digital.

Ministerul Educatiei a anuntat ca lanseaza vineri in dezbatere publica Strategia de digitalizare a educatiei din Romania 2021-2027 SMART.Edu. 

”Aceasta strategie trebuie sa devina un proiect de tara pentru ca daca ne dorim sa construim o Romanie moderna, trebuie sa construim in primul rand o Romanie educata. Pana la acest moment, Romania nu avea o strategie nationala privind digitalizarea sistemului de educatie si formare, iar aceasta, asa cum am mai spus, pentru mandatul meu de ministru reprezinta un proiect prioritar. Strategia de digitalizare a educatiei a aparut pentru ca realitatea o impunea. Digitalizarea nu a fost in agenda ultimilor ministri a educatiei. De exemplu, in ultimii 10 ani, bugetul de investitii al Ministerului Educatiei pentru digitalizare a fost de zero lei”, a sustinut ministrul Educatiei, Monica Anisie, la conferinta de lansare a strategiei.

”Competenta digitala este inclusa la nivel gimnazial in acest moment, insa studiile realizate in aceasta perioada arata ca este o mare nevoie de dezvoltare a acestor competente de la nivelurile primar si prescolar sau chiar din invatamantul secundar, in zonele defavorizate. Astfel realizarea de programe de digitalizare timpurie, inca de la gradinita de exemplu, ne-ar permite faptul ca in urmatorii cativa ani sa putem utiliza tehnologia atunci cand sustinem examenele nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a sau sa introducem tehnologia atunci cand se sustin testarile PISA. Suntem printre putinele tari la acest moment care mai sustinem testele PISA pe acele caiete de hartie”, a spus subsecretaurul de stat in Ministerul Educatiei la prezentare, potrivit hotnews.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului