Activitati pentru copii

#Centrul Local Alb Cercetasii Romaniei #Cercetasii Romaniei

Campania "Da o carte mai departe!", initiata de Centrul Local Alb Cercetasii Romaniei

In perioada 16-18 noiembrie 2018, Centrul Local ALB Bucuresti va desfasura activitati de donare de carte si materiale didactice in cadrul proiectului "Da o carte mai departe!".

Prin aceasta initiativa, cercetasii Centrului Local ALB isi propun sa ii ajute pe copiii din Comuna Arefu prin donarea de materiale, care sa-i ajute sa invete mai usor, in cadrul bibliotecii din Comuna Arefu, Judetul Arges, unde acestia au un program ca la « scoala dupa scoala ».

Arefu este o comuna in nordul judetului Arges. Comuna este compusa din satele Arefu (resedinta comunei), Capatanenii Pamanteni si Capatanenii Ungureni. Suprafata totala este de 420,25 km2, iar populatia este de 2,786 locuitori. Comuna are 1135 locuinte, 2 gradinite si 2 scoli.

Bibliotecile din satele din Romania sunt din ce in ce mai putin vizitate de catre copii, in unele localitati nici nu mai exista, fondul de carti existent fiind insuficient si invechit.

Din pacate, elevii din Comuna Arefu se regasesc intr-o situatie marginalizata in comparatie cu elevii din orase, care beneficiaza de avantajele, pe de o parte a unor biblioteci intr-o permanenta reinnoire si pe de alta parte, de cele ale informatizarii.

Avand in vedere situatia actuala, cartea trebuie sa redevina un element de baza pentru dezvoltarea abilitatilor de cautare si intelegere a informatiilor necesare dezvoltarii elevilor din comuna.

Aceasta situatie am identificat-o in timpul campului din vara anului 2018, atunci cand am desfasurat la biblioteca activitati culturale impreuna cu elevii din Comuna Arefu. Din discutiile purtate cu doamna bibliotecar, ne-am dat seama ca nu de cititori duce lipsa comuna, ci de carti si de materiale informative pentru copiii din comunitate.

Copiii din comuna au o curiozitate si un simt al cunoasterii foarte dezvoltat si vin cu placere la biblioteca, isi fac temele si citesc. Acesti copii au nevoie de carti pentru varsta lor, de carti din care sa se inspire si sa isi dezvolte setea de cunoastere.

Cu ajutorul acestui proiect ne dorim sa imbunatatim mediul de invatare al unor copii care au mai putine posibilitati materiale.

Schimbarea produsa in comunitate va fi una pozitiva si in urma acestui proiect copiii vor fi mai motivati sa vina la biblioteca, isi vor imbunatati abilitatea de invatare, abilitatea de comunicare, socializare si lucru in echipa, vor capata incredere in fortele lor, vor deveni mai comunicativi si mai deschisi catre activitati noi, isi vor insusi valorile voluntarilor care le devin modele, vor deveni mai motivati sa lupte pentru un viitor mai bun si se vor descurca mai bine la scoala.

Proiectul « Da o carte mai departe! » face parte din programul „Implicat in comunitate”, desfasurat de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei si finantat prin programul de granturi „impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun”.

Despre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei (www.scout.ro) este cea mai veche miscare educationala de tineret din Romania, cu aproximativ 5000 de membri activi in peste 80 de comunitati locale. Cercetasia este un model educational, de formare continua, avand ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili si implicati in comunitatile din care fac parte.

Despre Lidl

Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a isi indeplini promisiunea cu privire la calitate si, in acelasi timp, de a asigura viitorul pentru Lidl si pentru societate. Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, in cadrul a 5 piloni principali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului