Activitati pentru copii

#cantece copii #cantece #mos craciun #colinde

Cantece pentru copii cu Mos Craciun

Mos Craciun, cel mai asteptat invitat de Sarbatori, este intampinat de toti copii cu cantece si poezii special scrise pentru el. Iata cateva dintre cele mai cunoscute cantece pentru copii, potrivite pentru momentul in care cel mai indragit mos paseste pragul casei, in seara de Ajun.

Mos Craciun cu plete dalbe

Mos Craciun cu plete dalbe,/ A sosit de prin nameti./ Si aduce daruri multe,/ La fetite si baieti.

Mos Craciun, Mos Craciun!

Din batrani se povesteste,/ Ca-n toti anii negresit,/ Mos Craciun, pribeag soseste,/ Niciodata n-a lipsit.

Mos Craciun, Mos Craciun!

Mos Craciun cu plete dalbe,/ Incotro vrei s-o apuci,/ Ti-as canta Florile dalbe,/ De la noi sa nu te duci!

Mos Craciun, Mos Craciun!

Zurgalai, zurgalai

Seara-i de mister/ Bradu-i luminat/ Ard stelute-n el

Totu-i minunat!/ Roata de copii/ Bradu-i la mijloc/ Si asteapta, asteapta toti/ S-auda cioc, cioc, cioc!

Zurgalai, zurgalai/ Veseli zurgalai/ Se aud de pe drum/ Peste munti si vai!/ Vine iar si la noi/ Mosul bland si bun/Sa cantam, sa dansam/ Pentru Mos Craciun!

Mos Craciun de unde vii?

Mos Craciun de unde vii/ si din ce imparatii/ Cat ai mers a nins pe barba/ si acum e iarna alba/ si de ce esti Mos Craciun/ Cu cei mici atat de bun/ si aduci de Anul Nou/ Fiecarui un cadou.

Nu-n zadar iti spun cei mici/ Cel mai bun dintre bunici/ si mai spune Mos Craciun/ Cate zile-ai mers pe drum/ Prin poiene argintii/ S-aduci daruri la copii/ si de ce n-ai zis nimic/ Ca asa cat sunt de mic/ iti ieseam in cale eu/ Sa-ti ajut la sacul greu.

Eu sunt renul lui Mos Craciun

Eu sunt renul lui Mos Craciun/Si sunt suparat acum,/ M-a lasat sania-n drum/Si sunt suparat acum,/ M-a lasat sania-n drum.

El e renul lui Mos Craciun/ El e renul lui Mos Craciun/ Si e suparat acum/ L-a lasat sania in drum/ L-a lasat sania in drum.

Din an in an

Din an in an sosesc mereu,/ La geam cu Mos Craciun,/ E ger cumplit, e drumul greu,/ Da-i obicei strabun./ E ger cumplit, e drumul greu,/ Da-i obicei strabun.

Azi cu stramosii cant in cor,/ Colindul sfant si bun./ Tot "Mos" era si-n vremea lor,/ Batranul Mos Craciun./ Tot "Mos" era si-n vremea lor,/ Batranul Mos Craciun.

E sarbatoare si e joc,/ in casa ta acum./ Dar sunt bordeie fara foc/ si maine-i Mos Craciun./ Dar sunt bordeie fara foc/ si maine-i Mos Craciun.

Acum te las, fii sanatos,/ si vesel de Craciun./ Dar nu uita, cand esti voios/ Romane, sa fii bun!/ Dar nu uita, cand esti voios/ Romane, sa fii bun!

Renii lui Mos Craciun

Nu sunt pui de zmei/ Nu sunt nici ponei/ Dar cu Mos Craciun, sunt prieteni buni/ Nu sunt pui de zmei/ Nu sunt nici ponei/ Dar cu Mos Craciun, sunt prieteni buni.

Vine Mos Craciun, uite-l e pe drum!/ Sania cu drag, noua reni o trag/ Vine Mos Craciun, uite-l e pe drum!/ Sania cu drag, noua reni o trag.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau