Activitati pentru copii

# carte copii # personaje copii #supereroi #carte

Cartea Noilor Supereroi! Contine 20 de personaje imaginate de copii

Peste 400 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani din toata tara au raspuns provocarii Editurii Didactica Publishing House de a-si imagina ce fel de supererou ar intruchipa. Printre puterile pe care si le doresc copiii se numara puterea de a salva animalele, de a stinge incendii, de a aduce pace si iubire intre oameni, dar si de a vindeca planeta de noul coronavirus. 20 dintre supereroii imaginati de cei mici au fost reuniti intr-o carte a Noilor Supereroi, care este disponibila gratuit pe site-ul editurii.

Super-Alexia are puterea de a gandi altfel. Timey este printesa timpului si are puterea de a calatori in timp pentru a repara greselile oamenilor. Ninja DRG are puterea de a fi un prieten bun si de a avea incredere in el insusi. ForestGirl are puterea de a proteja viata pe planeta. SuperNicolas are puterea de a strange jucariile.

„Copiii au vise indraznete, iar noi ne dorim sa le oferim cadrul sa le expuna, aducandu-le astfel cu un pas mai aproape de realitate. Am apreciat originalitatea desenelor si a mesajelor copiilor, felul in care au ales sa-si expuna viziunea asupra unei lumi mai bune, venind cu idei concrete si indraznete in acest sens”, a precizat Florentina Ion, fondator al Editurii Didactica Publishing House.

Provocarea de a-si imagina ce superputeri ar avea copiii a venit cu ocazia Zilei Superman, o sarbatoare internationala ce se aniverseaza anual pe 12 iunie, iar cei mici nu au ezitat sa raspunda cu cele mai indraznete dorinte, trimitand peste 400 de desene si scurte povestioare despre puterile pe care si-ar dori sa le aiba. Toate desenele selectate au fost reunite intr-un eBook ce poate fi descarcat de pe site-ul editurii, aici.

„Procesul de invatare al copiilor de azi s-a schimbat, iar personajele de poveste livreaza informatii care acopera nu doar cunostintele concrete, ci si pe cele din sfera inteligentei emotionale, cum ar fi cunoasterea de sine, gestionarea relatiilor, constiinta sociala sau flexibilitatea. Astfel, ne dorim ca, prin portofoliul nostru de carte, sa-i ajutam pe copii sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea, iar viziunea lor asupra lumii este o sursa de inspiratie pentru noi si pentru editura. Ideile lor ne ajuta sa alegem titlurile potrivite pentru lumea in care ei cresc, care abordeaza teme contemporane, cum sunt increderea in sine, cooperarea, prietenia, dar si protejarea naturii si o viata in armonie cu aceasta”, a precizat Florentina Ion.

Astfel, desi titlurile de non-fictiune pentru copii, care satisfac intrebarile acestora si setea lor de a cunoaste, inregistreaza o crestere constanta de la luna la luna, cartile cu personaje continua sa fie printre best-sellers. Doar Ema si Eric, cunoscutele personaje create de Ioana Chicet-Macoveiciuc si ilustrate de Lavinia Trifan, au ajuns la peste 150.000 de cititori, fiecare nou titlu fiind vandut in mii de exemplare in doar cateva saptamani de la lansare. Iata care sunt cele mai populare 10 personaje de anul acesta:

1. Ema si Eric – personajele seriei semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc.

2. Felix – personajul central al seriei Postasul Felix, care calatoreste in intreaga lume.

3. Noni – unicornul cu coama curcubeu, care explica ce sunt si cum se gestioneaza emotiile, creat de Amelie Chien Chow Chen.

4. Martin, ursuletul creat de Eve Tharlet si Catherine Leblanc, care descopera lumea alaturi de familia sa.

5. Tifi Papadie – iepurasul protagonist al seriei de aventuri creata de Andreas H. Schmachtl

6. Chit si Ront – cei doi soricei cu perspective diferite asupra lumii, creati de Gundi Herget si Nikolai Renger.

7. Max, baietelul care se regaseste in situatii de viata diferite, precum mersul la doctor sau pe un santier, un personaj creat de Christian Tielmann si Sabine Kraushaar.

8. Ursoc si Rila Cavalerila – personajele seriei Walko, care fac dovada curajului si a prieteniei cu fiecare nou titlu.

9. Franklin, dragonul care iubeste cartile, creat de Jane Campbell.

10. Pernuta speriata, prietena si aliata lui Danut, care-i ajuta pe cei mici sa scape de teama de intuneric, un personaj creat de Diana Tivu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului