Activitati pentru copii

#concurs copii #concurs

Concurs pentru copii: “Fii coautorul unui show animat imersiv”

RADAR Kids si Lidl Romania lanseaza un concurs inedit adresat copiilor, in cadrul proiectului Biblioteca de New Media Art pentru copii. Acestia sunt chemati sa devina coautorii unei animatii de 40 de secunde ce va fi prezentata in cadrul festivalului RADAR, sub forma unei experiente imersive.

Biblioteca de New Media Art pentru Copii ii invita pe cei mici intr-o aventura virtuala educativa si distractiva, care-i poarta prin toate etapele de creare a unei super animatii, ajutandu-i sa inteleaga, pas cu pas, cum pot deveni chiar ei, din spectatori de desene animate, creatori.

Continutul Bibliotecii este realizat de artistii new media Vana Animation Studio si Aural Eye, oferind copiilor o serie de tutoriale si informatii care le deschid usile in culisele desenelor animate. Cei mici invata cum este organizat un studio de animatie, ce roluri ar putea sa ocupe, afla ce este un storyboard, cate tipuri de animatie exista, cum ia nastere un personaj si o poveste animate si sunt familiarizati cu tehnologiile folosite in animatie.

Pana in acest moment, Vana Animation Studio si Aural Eye, impreuna cu copii de la Scoala Step by Step, au dezvoltat totodata si o poveste animata intitulata Zburatorul. Prin concursul ”Fii mini-animator coautor” RADAR kids isi propune sa gaseasca finalul povestii prin implicarea mai multor copii. Pentru a participa la concurs, copiii trebuie sa urmareasca cum ia nastere aceasta poveste pe site-ul https://surprize.lidl.ro/RADARkids si sa contribuie cu propriile lor idei sau desene care sa o imbogateasca.

Juriul reprezentat de VANA si Aural Eye va alege 5 castigatori care-si vor regasi ideile la finalul unei animatii de 40 de secunde, prezentata sub forma unui show imersiv ce va putea fi experimentat in cadrul RADAR, sectiunea RADAR Kids.

In plus, acestia mai primesc si o bicicleta si un hanorac cu propriul lor desen imprimat pe el, iar urmatorii 5 primesc cate un card Lidl in valoare de 100 de lei.

Parte a unui proiect mai amplu, RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities – RADAR Kids este un loc de joaca art & tech. Aici cei mici au ocazia sa interactioneze cu tehnologii creative surprinzatoare si cu adevarat fascinante pentru ei, cum sunt realitatea virtuala sau augumentata, inteligenta artificiala sau video-mappingul, intr-un spatiu imersiv si interactiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului