Activitati pentru copii

#jucarii pentru copii #jucarii copii #jucarii

Cortul de joaca pentru copii – o jucarie ce da nastere la sute de povesti

Jucariile contribuie in mod decisiv la dezvoltarea fizica si psihica a celor mici. De multe ori insa, nu este nevoie de o jucarie pentru a i se oferi copilului mediul perfect pentru dezvoltare. Toti copiii pot sa imagineze povesti si sa se puna in situatii care sa le dezvolte creativitatea, capacitatea de reactie la diversi stimuli si interesul pentru anumite domenii. Pentru asta insa, au nevoie de un impuls.

Unul dintre impulsurile pe care i le poti oferi copilului tau pentru a-si imagina propriile povesti este un cort de joaca pentru copii.

Cortul de joaca este una dintre cele mai simple modalitati prin care copilul isi poate dezvolta imaginatia si vocabularul. Desi este un simplu cort, acesta poate deschide un adevarat univers pentru un copil. Din acest motiv pe siteul magazinului online Bebebliss , vei gasi intotdeauna o sumedenie de modele de corturi pentru baieti sau fetite. Intodeauna, din multitudinea de jucarii pentru copii pe care ti le ofera piata, cu un cort de joaca nu ai cum sa dai gres

Care sunt principalele avantaje ale cortului de joaca pentru copii?

O buna parte dintre avantaje pot fi conturate in mod natural de catre parinti, care la randul lor au avut in copilarie astfel de corturi. Este adevarat ca in urma cu 20 de ani corturile erau construite din paturi sau perdele intinse pe o sarma, insa avantajele au fost mereu aceleasi:

Cortul a reusit sa creeze o bariera intre lumea reala si lumea imaginatiei. Intr-un cort copilul isi poate insufleti orice gand si poate sa isi coloreze mult mai usor imaginatia, fara a se simti urmarit si fara a se rusina in fata altor persoane;

Ajuta la dezvoltarea vocabularului. Este adevarat ca pentru un vocabular dezvoltat copilul nu are nevoie de un simplu cort de joaca. Parintii se pot implica, insa, in sesiunile de joaca si ii pot oferi celui mic diverse premise si situatii de la care sa se poata pleca. Intr-o zi, cortul poate fi un urias castel, in alta zi poate fi un magazin, in alta zi propria locuinta iar in alta zi poate sa fie un simplu cort scos in natura.

Ofera intimitate. Nu in ultimul rand, cortul de joaca pentru copii le ofera celor mici intimitate. Pentru copiii care stau in aceeasi incapere cu parintii, acest lucru se poate dovedi a fi cel mai mare avantaj. Copilul va avea un mediu in care sa isi poata organiza gandurile si in care imaginatia lui poate sa prinda contur.

Cum alegi un cort de joaca pentru copilul tau?

Alegerea unui cort de joaca pentru copii este o misiune destul de simpla. Trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte legate de constructia cortului si de asemenea, trebuie sa stii care este modelul pe care copilul tau il va aprecia cel mai mult.

Un cort de buna calitate poate sa contina un covoras moale care ofera protectie termica, poate sa fie impermeabil, in asa fel incat sa fie folosit cu incredere si afara si poate fi realizat din materiale rezistente, care sa permita o exploatare de lunga durata.

Atunci cand cumperi un cort de joaca pentru copilul tau este bine sa ai in vedere si culoarea sau tema pe care o abordeaza acesta. Poti opta atat pentru corturi roz, destinate fetitelor, cat si pentru corturi albastre pentru baietei si poti alege fel de fel de forme: cort indian, cort de tip iglu, cort sub forma de castel, etc.

  Advetorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele