Activitati pentru copii

# jucarii din lemn #jucarii copii

Creeaza o traditie si ofera-i copilului tau jucarii din lemn!

Cu siguranta iti amintesti cu drag de copilaria ta, cand lucrurile erau mult mai simple si singurele tale griji erau cele legate de scoala. Veneai acasa, iti faceai lectiile, iar apoi aveai liber la jucat, la citit sau la desene animate (in cazul in care aveai acces la ele). Probabil ca iti este dor de perioada aceasta si incerci sa iti imaginezi cum ar fi sa te intorci in timp, chiar si pentru cateva minute. Sigur ai amintiri pretioase din copilarie, printre care se numara si jucariile tale preferate din acea perioada, poate un animalut de companie, carti sau chiar si diferite haine (mai ales cele cu incarcatura emotionala, cum ar fi costumasul de la botez, o caciula de bebelusi sau ciorapei). 

De asemenea, probabil pastrezi si acum cateva dintre jucariile transmise din generatie in generatie in familia ta. Fie ai o papusa care s-a pastrat foarte bine si care acum poate poarta una dintre rochiile tale sau o masinuta de colectie, pe care speri sa i-o oferi intr-o zi copilului tau. Si sa nu uitam si de superbele jucarii din lemn: cu siguranta ai avut si tu cel putin una. Acestea sunt mai mult decat jucarii: sunt mosteniri de familie si au o incarcatura sentimentala deosebita. Sunt jucarii din lemn ce au supravietuit mai bine de jumatate de secol si care se pastreaza si acum in stare foarte buna. 

Pe langa valoarea sentimentala pe care o pot capata aceste jucarii, intervine si utilitatea lor si faptul ca pot fi folosite inca din primii ani de viata. In primul rand, sunt realizate din lemn, ceea ce poate reprezenta si o experienta senzoriala pentru copii. Sunt deosebit de rezistente, fata de cele din plastic de exemplu si nu sunt vopsite cu materiale toxice. Un alt avantaj este reprezentat de marginile rotunjite ale jucariilor, ceea ce le face mai sigure. Si trebuie sa mentionam si faptul ca sunt foarte usor de intretinut, putand fi sterse foarte usor. Bonus, sunt compatibile si cu metoda Montessori de invatare! In continuare, iti vom prezenta cateva jucarii din lemn care ne-au atras cel mai mult atentia si pe care sigur le vei adora si tu pentru copilul sau copiii tai! 

Pentru copiii care au peste 3 ani, recomandam o Jucarie din lemn - Sa invatam sa numaram. Face parte din categoria jucariilor educative si ii ajuta pe copii sa isi imbunatateasca abilitatile de numarare si de adunare intr-un mod distractiv. 

O jucarie ideala pentru dezvoltarea imaginatiei si a abilitatilor de coordonare mana-ochi este un Feribot cu roti din lemn. Aceasta jucarie se adreseaza copiilor cu varsta de peste 3 ani si ii va introduce pe cei mici in lumea magica a transportului pe apa. 

Iar daca iti doresti o jucarie clasica, pe care o poti darui copiilor de peste 2 ani, alege cu incredere Cuburi de lemn. Vei primi 6 cuburi din lemn de dimensiuni diferite, colorate diferit si care au imprimate cifre, animalute, diferite vehicule si fructe. Astfel, copiii vor recunoaste mai usor toate cele mentionate si se vor juca intr-un mod educativ. 

Din nefericire, nu toti copiii au ocazia de a merge ,,la tara” si de a vedea ce inseamna o gospodarie in adevaratul sens al cuvantului si cum se cresc animalutele domestice. Insa, ii poti prezenta lumea magica a fermelor cu ajutorul jucariei Ferma din lemn de jucarie. Aceasta este recomandata copiilor cu varsta intre 3 si 6 ani si contine 20 de piese rezistente si frumos colorate. Jucaria ii ajuta pe copii sa invete numele animalelor, sa construiasca (stimulandu-le abilitatile motorii) si sa sorteze piese. 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca le vei alege pentru a le oferi copiilor tai! 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/KuCGlBXjH_o

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele