Activitati pentru copii

#costum carnaval # costume carnaval #costume copii

Joaca si invatare? Cum poti sa le imbini cu ajutorul costumelor de carnaval pentru copii

Bucuria copilariei sta in petrecerea timpului alaturi de parinti si de prieteni, printre mii de jucari si activitati interesante. Cu toate acestea, in perioada copilariei, un alt proces necesar dezvoltarii celor mici este invatarea. Cum pot oare parintii sa gaseasca activitatile care sa imbine si joaca si invatarea? Costumarea copiilor este una dintre modalitatile cele mai eficiente!

Cu ajutorul costumelor de carnaval, basmele prind viata

Unul dintre principalele motive pentru care costumarea in diverse personaje este mai mult decat o simpla activitate distractiva, consta in celelalte tipuri de beneficii pe care le aduce in dezvoltarea celor mici. De exemplu, costumandu-se acestia isi dezvolta imaginatia, deoarece tind sa imprumute caracteristicile pe care le are personajul al carui costum il poarta. In acest mod, e mult mai usor sa isi testeze imaginatia si chiar sa capete abilitati care mai tarziu le-ar putea fi de folos. Mai exact, costumarea functioneaza la fel ca si cursurile de teatru, iar atunci cand cel mic este deghizat, sa spunem, intr-un rege, acesta va capata incredere in el deoarece se va comporta ca atare, imbunatatindu-si in acelasi timp expresivitatea corporala, verbala, dar si vocabularul.

Chiar si educatorii si profesorii folosesc adesea costumele de carnaval pentru elevii lor, deoarece au vazut potentialul activitatilor de interpretare a diverselor roluri. Din acest motiv, serbarile scolare sunt evenimentele de la care costumele de carnaval pentru copii sunt din ce din ce mai prezente.

Petrecerile cu costume, ocazii de socializare  

Petrecerile tematice sunt de departe una dintre cele mai mari distractii ale copiilor. Fie ca sunt organizate la un loc de joaca, la scoala, sau acasa, un rol important in cadrul acestui tip de evenimente il au costumatiile copiilor, care mai de care mai amuzante. Costumati in animalute sau in eroii lor preferati din basme sau din desenele animate, acestia vor deveni mai sociabili, dar si mai curiosi si mai captivati de costumele prietenilor de joaca.

Daca nu te-ai gandit pana acum la o astfel de petrecere, ar trebui sa iei in considerare organizarea unui party cu costume chiar de ziua micutului tau!

Sursa: pexels.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau