Activitati pentru copii

#Festivalului International de Film pentru publicul tanar #filme copii #kinodiseea

KINOdiseea, la a 10-a editie. Filmele pe care trebuie sa le vada copilul tau

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film pentru publicul tanar KINOdiseea va avea loc la Bucuresti, in perioada 8-13 noiembrie. Noua filme se vor afla in competitie pentru trofeul festivalului.

Filme de lungmetraj, dar si calupuri de scurtmetraje pentru copii vor fi proiectate anul acesta la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro, precum si in mai multe scoli din Sectorul 3.

Gala de deschidere a celei de-a 10 editii va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Pro, cu avanpremiera animatiei „Colt Alb”, in regia lui Alexandre Espigares. Filmele pe care KINOdiseea le propune publicului anul acesta sunt in premiera nationala, unele dintre ele fiind dublate live sau subtitrate. Detalii despre filme, precum si informatii despre rezervari si bilete, pe www.kinodiseea.ro si https://eventbook.ro/program/kinodiseea

„Vitello” (Danemarca, 2018, regia Dorte Bengston), „Copiii lui Genghis” (Mongolia, 2017, regia Zolbayar Dorj), „The Breadwinner / Parvana – O copilarie in Afganistan)” (corpoductie Irlanda, Canada, Luxemburg, 2018, regia Nora Twomey, producator executiv Angelina Jolie), „The Falcons / Soimii” (Islanda, regia Bragi Thor Hinriksson), „Supa Modo” (Germania, Kenya, regia Likarion Wainaina), „Los Bando” (Norvegia, Suedia, regia Christian Lo), „Captain Morten and The Spider Queen / Capitanul Morten si Regina Paianjen” (Irlanda, Estonia, Belgia, regia Kaspar Jancis, Riho Unt si Henry Nicholson) si „The Little Witch / Micuta Vrajitoare” (Elvetia, Germania, regia Michael Schaerer) sunt titlurile lungmetrajelor pe care KINOdiseea le va proiecta la editia din acest an.

In afara competitiei, filmul pentru copii „Strajerii” (regia Liviu Marghidan) va avea parte de o proiectie speciala, urmata de o intalnire cu echipa care a lucrat la primul lungmetraj romanesc cu si despre copii de dupa 1989.

Ca in fiecare an, KINOdiseea va avea si ateliere cu participare gratuita pentru cei mici, unde cursantii vor invata, printre altele, tainele actoriei si ale regiei de film, ale realitatii virtuale sau scenografiei de film. Programul complet al atelierelor va fi disponibil pe kinodiseea.ro.

Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie si va fi urmata de un film surpriza. Mai multe detalii despre programul festivalului si filme, pe site-ul www.kinodiseea.ro.

Festivalul International de Film KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania, finantat de Primaria Sector 3.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, atat ca numar de filme, cat si ca numar de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel international de catre cea mai importanta asociatie pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children’s Film Association. In cele 9 editii, festivalul a avut peste 100.000 de participanti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau