Activitati pentru copii

#copii #masina # calatorie cu masina

La drum cu copiii: cum sa te bucuri de o calatorie cu masina in familie

Calatoriile impreuna cu copiii, mai ales cand acestia sunt mici, pot fi un test de rezistenta pentru parinti. Nerabdatori, galagiosi si, uneori, obraznici, copiii nu se bucura intotdeauna de un drum lung cu masina. Insa, acest lucru se poate schimba, daca planifici din timp calatoria, le povestesti despre peisajele si locurile pe care urmeaza sa le vada si oamenii pe care ii vor intalni si le pui la dispozitie jocuri si activitati prin care sa le captezi atentia tot drumul.

Drumurile lungi cu masina sunt o modalitate de a crea legaturi mai puternice cu membrii familiei si de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte imaginatia si abilitatile sociale.

Iata ce ai putea sa faci pentru a te bucura de o calatorie cu masina impreuna cu familia.

Siguranta inainte de toate

Principalul factor de care trebuie sa tii cont atunci cand pleci la drum cu masina este siguranta. De aceea este important sa mergi la service inainte de a porni in calatorie, pentru a verifica daca masina se afla in stare buna. Sa ramai cu masina in drum nu este nicicand o experienta placuta, cu atat mai putin cand ai copii. Totodata, este esential sa ai in dotare un scaun auto pentru copii omologat conform normelor europene, dotat cu un sistem de spuma EPS pentru amortizarea vibratiilor si socurilor.

Un alt factor important in cazul unei calatorii cu masina impreuna cu copiii este confortul. O masina spatioasa, precum Suzuki Grand Vitara, in care sa incapa toate bagajele de vacanta si toti membrii familiei sa stea lejeri pe tot parcursul calatoriei, va face ca drumul sa fie mai placut si copiii sa se bucure de aceasta experienta.

Drumuri lejere la ore potrivite

Cand ai copii si pornesti la drum lung, cel mai bun moment de plecare este noaptea, pentru ca astfel cei mici isi vor petrece mai mult timp dormind, iar perioada in care vor plange ca s-au plictisit va fi mai mica. Programarea plecarii in acelasi timp cu orele de somn poate fi util in unele cazuri. Insa, exista foarte multi copii curiosi, care asteapta cu nerabdare sa plece la drum si, in cazul acestora, ziua este momentul ideal pentru o calatorie. Au astfel sansa de a admira peisajele, de a se bucura de locuri si de a descoperi noi povesti. De aceea, este esential ca parintii sa fie pregatiti sa le ofere informatii captivante despre locurile prin care trec.

Totodata, in cazul calatoriilor cu copii, pauzele sunt nelipsite. Cu cat sunt mai dese, cu atat gradul de plictiseala al copiilor va scadea in intensitate.

Distractie si voie buna

Un drum cu masina, impreuna cu copiii, poate fi o provocare, mai ales daca sunt nerabdatori si intreaba frecvent „Cand ajungem?“, insa poate fi si o modalitate in care intreaga familie sa se simta bine si sa se bucure de timp de calitate petrecut impreuna. Pentru aceasta, este insa nevoie de o pregatire amanuntita. Asigura-te ca ai in masina la indemana obiectele esentiale, precum haine de schimb, gustari, carti, jucarii, audiobookuri si filme. Copiii au nevoie de distractie in timpul calatoriei si de activitati care sa ii tina ocupati. Fie ca se uita la desene animate, ca asculta o poveste radiofonica ori ca se joaca, cei mici vor avea nevoie de multa atentie in timpul calatoriei.

Un drum cu masina este si o modalitate eficienta ca cei mici sa isi dezvolte imaginatia, asa ca, atunci cand da semne ca se plictiseste, inventeaza jocuri amuzante in care creativitatea sa fie elementul principal.

O calatorie cu masina, impreuna cu copiii, poate fi o aventura pe care sa iti doresti sa o repeti constant, insa e nevoie de mai multa atentie si implicare din partea parintilor.

Sursa foto: Soloviova Liudmyla/ Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau