Activitati pentru copii

#lectii inot #educatie acvatica

Lectii gratuite de educatie acvatica la Mamaia

O echipa de instructori ai Acvatic Bebe Club ofera, pe intreg parcursul lunii august, lectii gratuite de educatie acvatica, la malul marii, in Mamaia, in cadrul unui parteneriat cu Hotel Savoy. Aflata deja la a doua editie, actiunea clubului Acvatic Bebe Club are ca scop cresterea gradul de constientizare asupra importantei educatiei acvatice la copii si bebelusi.

 

Statisticile internationale arata ca inecul este principala cauza de deces accidental in cazul copiilor cu varste de 1-4 ani, iar participarea la lectii de educatie acvatica poate reduce cu pana la aproape 90% riscul de inec.

Continuand demersurile de promovare a educatiei acvatice si beneficiilor acesteia, instructorii Acvatic Bebe Club vor oferi de trei ori pe saptamana cursuri atat la malul marii, pe plaja aferenta Hotelului Savoy din Mamaia, cat si in interiorul complexului turistic.

Cursurile sunt oferite gratuit, in fiecare zi de marti, miercuri si joi, pe parcursul lunii august, intre orele 11.00-12.00 si 16.00-17.00. Copiii care participa la cursurile de educatie acvatica trebuie sa fie insotiti de un adult. De asemenea, in fiecare zi de miercuri, intre orele 15.00 si 16.00, instructorii vor raspunde intrebarilor legate de siguranta acvatica, teama copiilor de apa, beneficiile inotului si ce impact are acesta asupra celor mici, inca din primele saptamani de viata.

Programul gratuit oferit de Acvatic Bebe Club la malul marii este la a doua editie. In 2020, peste 300 de copii au participat la sesiuni similare de educatie acvatica, tot pe plaja din Mamaia, in cadrul unui weekend maraton dedicat acestui program.

„In cei aproape 10 ani de activitate ai Acvatic Bebe Club am constatat ca multi parinti si-ar fi dorit sa afle despre cursurile de educatie acvatica si despre lectiile de inot dedicate bebelusilor mult mai devreme. In 2020 am observat un interes ridicat din partea parintilor atat din punct de vedere al dobandirii unei abilitati ce poate salva vieti, cat si din punct de vedere al beneficiilor inotului asupra dezvoltarii fizice si socio-emotionale a copilului. Sunt cateva dintre motivele pentru care am decis sa continuam si sa extindem programul de educatie acvatica de la malul marii, in paralel cu activitatea noastra la clubul din Bucuresti”, a explicat Carmen Dumitru, fondator Acvatic Bebe Club.

„Numarul familiilor cu copii mici care ne aleg pentru vacanta de vara este in crestere, de la an la an, prin urmare consideram esential sa le oferim mai mult decat un spatiu de cazare si facilitati specifice varstelor mici. Acest parteneriat face parte din demersul hotelului nostru de a oferi turistilor care ne calca pragul o experienta speciala, aparte, iar lectiile de educatie acvatica gratuite pentru cei mici sunt un semn de multumire ca ne aleg ca partener de vacanta”, a precizat Bellamy Zahiu, general manager Hotel Savoy.

Actiunea se inscrie in campania Acvatic Bebe Club de a creste constientizarea importantei educatiei acvatice, demarata la inceputul lui 2020, odata cu lansarea primei carti in limba romana dedicate educatiei acvatice – Nu mi-e frica de apa! Volumul, realizat cu ajutorul instructorilor, medicilor pediatri si psihologilor din echipa ABC, este o lectura placuta si in acelasi timp o resursa valoroasa pentru parinti. Acesta rezuma practicile de educatie acvatica si rezultatele studiilor privind beneficiile si avantajele inotului pentru copii.

De altfel, beneficiile educatiei acvatice au fost confirmate de numeroase cercetari. Astfel, aceasta este una dintre cele mai recomandate forme de miscare, indiferent de varsta, si singura care poate fi inceputa inca din primele saptamani de viata. Cercetarile arata ca inotul inceput de la varsta de 4-6 luni, poate dezvolta abilitati de comunicare si socializare, regleaza apetitul si programul de somn, reduce anxietatea de separare si intareste sistemul imunitar. De asemenea, educatia acvatica duce la cresterea stimei de sine si a increderii in propriile forte si pune baze solide in tranzitia catre alte contexte de invatare, cum ar fi limbile straine sau alte sporturi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau