Activitati pentru copii

# curicula scolara #ministrul sportului #nutritie #sport

Ministrul Sportului anunta schimbari in curicula scolara. Orele vor incepe cu 45 de minute de miscare si lectii de nutritie

Noul ministru al Tineretului si Sportului, carol Eduard Novak, isi doreste ca orele de curs sa inceapa cu 45 de minute de sport si lectii de nutritie.

„Fiecare copil trebuie sa stie sa inoate si sa patineze”, spune singurul campion paralimpic al Romaniei. El a vorbit la Digi24 despre modalitatea de a gasi o alta formula pentru educatia fizica din scoli.

Acesta este de parere ca inceperea zilei scolare cu ora de sport le ofera copiilor energia necesara pentru a participa la cursuri si a fi atenti la ore. Carol Eduard Novak spune ca, de pilda, copiii ar trebui inceapa fiecare zi de scoala cu 45 de minute de miscare si nutritie. Isi propune sa obtina acest lucru in decurs de un an.

„Imi doresc ca fiecare copil sa stie sa inoate, sa patineze. Minim. Si trebuie implicat sistemul educational in sport. Haide sa gasim alta formula de educatie fizica, 45 de minute de stretching plus nutritie. Eu as pune prima ora sa incepem de aici, prima ora in fiecare zi 45 de minute de gimnastica si nutritie, dupa aceea suntem fresh, putem sa incepem sa invatam”, a spus ministrul Sportului.

El a dat exemplul fostului primar din Miercurea Ciuc, care a cerut scolilor ca fiecare clasa sa mearga saptamanal cu copiii la inot si o data la patinaj.

Ministrului i se pare nepotrivit modul in care unii profesori de sport au ales sa-si desfasoare si sa le puna note elevilor in pandemie - le cer sa faca in casa sarituri si exercitii specifice unei sali de sport si sa se inregistreze. Eduard Novak spune ca a vazut asta inclusiv la copiii sai, pe care ii aude sarind in camera lor. Si in acest caz, ministrul spune ca ar fi fost mai eficiente niste exercitii simple de gimnastica.

„Nu are sens. Sarituri? Pentru ce? Poti sa faci altceva. Sotiile noastre se uita la gimnastica pe YouTube, poate sa faca abdomene sau orice, simplu, simplu, numai ca sa invatam sa ne miscam, aceasta este prima faza. Dupa aceea, putem sa trecem la alta faza. Sa invatam sa ne miscam periodic. Acu, lumea virtuala ne fura”, a punctat Eduard Novak.

Pe de alta parte, Eduard Novak a confirmat ca nu renunta la activitatea sportiva pe durata mandatului. Unicul campion paralimpic al Romaniei a declarat la „Jurnalul de seara” ca vrea sa participe, ca sportiv, la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor si crede ca are puterea de munca necesara pentru a se antrena si a fi si ministru, potrivit Digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din evenimente-pentru-tine-si-copilul-tau