Activitati pentru copii

#ora de educatie #scoli #romania

"Ora de educatie rutiera" revine in scolile din Romania

Programul "Ora de educatie rutiera", aflat la a treia editie, revine in scolile din Romania. Proiectul va fi prezent in fata a 10.000 de elevi de clasa a III-a din 60 de scoli din Bucuresti, in perioada 20 martie - 14 aprilie.

 

Proiectul "Ora de educatie rutiera", organizat de Asociatia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului si Asociatia impreuna Pas cu Pas, isi propune sa promoveze importanta respectarii regulilor de circulatie rutiera si de asemenea, sa traga un semnal de alarma cu privire la consecintele nerespectarii acestora in proximitatea scolilor.

"Ora de educatie rutiera" dureaza 50 de minute si va fi sustinuta de catre echipe formate din 3 studenti ai Facultatii de Psihologie, impreuna cu un agent de politie, plus invatatorul clasei.

in urma studiului realizat in 2015 cu 3.000 de copii de clasa a III-a, coordonat de psihologii Nicoleta Burlacu si Ana Irina Ionescu de la Asociatia "impreuna Pas cu Pas", au fost observate urmatoarele aspecte:

  • 35% dintre acestia nu stiu cum pot recunoaste un politist
  • peste 37% nu stiu când trebuie sa se adreseze organelor de politie
  • 70% stiu care sunt cele doua culori pentru semaforul destinat pietonilor
  • 81,6% cunosc semnificatia termenului de "pieton"

Desfasurat in toate cele 6 sectoare ale Bucurestiului, in "Ora de educatie rutiera" sunt implicate numeroase persoane, printre care amintim 300 invatatori, 60 scoli, 50 studenti si 30 de politisti locali.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului