Activitati pentru copii

#nerf #tabara copii #tabara

Parerea psihologului: "Ofera-i copilului experiente pline de distractie si scapa-l de timiditate!"

Ca omul este o finta sociala si ca are nevoie sa interactioneze cu ceilalti oameni, nu mai reprezinta pentru nimeni doar o teorie. Din contra, stim clar ca este un fapt cu care ne intalnim in viata de zi cu zi si care ne influenteaza bunul mers al fiecarei zile. Doar ca, unele persoane se confrunta de multe ori cu ceea ce numim timiditate iar asta poate face ca interactiunea cu ceilalti sa fie un pic dificila.

 

Timiditatea poate fi remarcata de la varste fragede. Inca de la momentul in care micutul se ascunde in spatele mamei atunci cand intalneste persoane noi si pana la tendinta de a interactiona cat mai putin cu alti copii la spatiul de joaca. Ce putem face atunci cand observam ca si copilul nostru este timid? Putem sa-i dam posibilitatea de a socializa, de a invata sa coopereze cu ceilalti copii in cadrul unor jocuri de echipa pentru ca astfel sa isi dezvolte ceea ce stiintific numim inteligenta emotionala.

Un copil care isi depaseste timiditatea si interactioneaza cu alti copii va putea sa inteleaga ce se intampla cu oamenii din jurul sau si, in acelasi timp, poate sa inteleaga ce simte el in raport cu ceilalti si cu evenimentele din viata sa. Aceasta abilitate este cea care ii da posibilitatea de a avea o viata armonioasa si echilibrata din simplul motiv ca nu-i mai lasa timp sa-i judece si sa-i eticheteze pe ceilalti si nici nu va avea reactii necontrolate si/sau inadecvate situatiei in care se afla. si va mai intelege un lucru: ca lumea nu este un loc inspaimantator in care este pandit la tot pasul de pericole, ca poate sa isi faca prieteni de a caror camaraderie sa se bucure.. De asemenea va afla ca, oricat de multe lucruri ar avea, oricat de multe premii si onoruri ar primi daca nu are cu cine sa le imparta si sa le impartaseasca, acestea isi pierd din valoare!

Joaca este activitatea preferata a copiilor si, atunci cand se desfasoara intr-un mediu sigur, alaturi de camarazi, poate deveni unul dintre cele mai eficiente instrumente de invatare si de combatere a timiditatii. Tocmai de aceea va recomand un program distractiv si educativ: Tabara NERF. Aici prin jocuri si prin interactiunea cu alti copii de aceeasi varsta, micutii invata despre prietenie, distractie in echipa, comunicare pozitiva, miscare in aer liber, sport si relaxare sub supravegherea unor specialisti in comunicarea cu copiii. In plus, micutul tau se va intoarce din Tabara NERF cu o sumedenie de amintiri frumoase. Descopera Tabara NERF pe: www.tabaranerf.ro.

Articol scris de Ligia Moise, Psiholog

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului