Activitati pentru copii

#joaca #copii #sanatate

Sanatatea si jocul in aer liber

Traim intr-o lume prea motorizata si informatizata. Copii nostri cresc intr-o lume prea protectoare, deoarece parintii mereu cauta sa ocroteasca copilul de tot. Prea de tot! De exemplu si de capriciile vremii. Rezultatul: copii mici sunt din ce in ce mai mult timp bolnavi, nu au rezistenta fata de infectii. Desi parintii care se plâng, ca ”vai, iarasi e copilul bolnav” recunosc, ca copii care nu au atâtea posibilitati sunt mai sanatoase, nu sunt dispusi sa faca un pas contra comoditatii personale.

Sa vedem, despre ce este vorba. Copii mici sunt plimbati cu masina pâna la locul de destinatie, fie vorba de gradinita, de bunici , de magazin sau de locul de joaca de la parc. Pe deasupra daca au ajuns undeva, trebuie sa aiba grija de hainutele scumpe, pe care le poarta, nu cumva sa se murdareasca! si asta in lumea masinilor de spalat automate!!! Suna chiar caraghios.

Copii sunt tinuti ca niste papusi de portelan. Sa nu le e fie frig, sa nu se umezeasca de la ploaie, sa nu fie batuti de vânt, sa nu transpire, etc. Rezultatul: copii bolnavi de orice, deoarece corpul lor nu este obisnuit cu schimbarile de temperatura, nu fac efort fizic nici cu mersul pe jos. Nu este normal. Copii mici din fire trebuie sa se miste liber cât mai mult, sa stea la aer liber cât mai mult. Este foarte aproape de adevar ca nu exista vreme rea doar vestimentatie necorespunzatoare.

Cum s-ar putea induce o schimbare de mentalitate si de comportament? O propunere: procurati pentru copii dumneavoastra jucarii, cu care se pot juca afara. Jucariile de exterior simple pentru cei mai mici copii, cum ar fi jucariile de tras, jucariile de impins, jucarii cu care se poate juca in nisipoar, masinute rezistente, galetuse, etc. pentru a capta atentia si interesul pentru jocurile in exterior. De exemplu, cu o jucarie de impins din lemn, care are o figura de animal indragit de copii, se poate distrage atentia copiilor de la oboseala mersului pe jos. Jucariile de impins si jucariile de tras de obicei sunt caraghioase, deoarece fac miscari ritmate odata cu punerea lor in miscare si emana sunete ciudate. Astfel copii mici uita, ca merg pe jos, nu obosesc, datorita distractiei oferite de aceste jucarii minunate pentru copii.

Jucariile de lemn sunt utile pentru jocul in exterior, pentru a scoate copii de lânga televizor si de lânga tablete. Daca un copil are in curte un leagan de lemn solid, comod sau un catarator asamblat in curte, foarte probabil ca va iesi sa se dea cu el. Pentru copii mai mici sunt leagane cu bare de siguranta, pentru copii mai mari sunt leagane fara aceste bare, care pentru ei nu are sens si par ar fi incomode. Aceste leagane sunt pliabile de obicei, pot fu duse si la excursii, dar suspendate si in interior.

Un lucru este sigur: copii mici scosi la aer liber, imbracati conform vremii si nu conform anotimpului devin mai rezistenti la micile infectii care ii pândesc, in mod implicit sunt mai sanatosi. Scuze se pot cauta, de ce nu scoatem copii afara, dar nu este in beneficiul lor. Trebuie sa depuna efort si parintii, dar rezultatul merita.

La Lester, magazin online de jucarii se pot comanda jucarii de exterior cu un singur clic. Alegerea sa o faceti comod, de acasa, iar daca comanda dumneavoastra va depasi 139 ron, coletul ajunge la dumneavoastra gratuit!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele