Activitati pentru copii

#activitati copii #activitati

Trei activitati pe care le poti face in casa alaturi de copilul tau

Traim o perioada tensionata atat in Romania, cat si in afara. Sa stam in casa este modul in care putem sa ne ferim de noul coronavirus, dar si sa ii aparam pe cei dragi noua. Chiar daca avem multe indoieli si intrebari despre prezent, dar mai ales despre viitorul nostru si al copiilor nostri, gandirea pozitiva este solutia.

Faptul ca stam in casa si iesim doar in cazuri exceptionale s-ar putea sa ne afecteze tonusul psihic. De altfel, stand in casa avem tendinta inevitabila de a manca mai mult. Exercitiile fizice ar trebui sa fie nelipsite din rutina zilnica, iar pentru asta ne putem ajuta de diferite obiecte casnice.

Copiii pot avea cel mai mult de suferit din cauza inertiei din casa, astfel ca ar fi potrivit sa le gasim activitati cat mai variate. Si adultii isi vor regasi zambetul pe chip, poate chiar descoperindu-si noi pasiuni.

Joaca de-a bucatarii

Multe persoane gasesc in arta culinara nu doar o pasiune in sine, ci si o metoda de terapie. Atunci cand esti stresata, gatitul poate sa fie o metoda de relaxare si de structurare a gandurilor care nu iti dau pace. Daca ii implici si pe cei mici in activitatile zilnice din bucatarie, ai mari sanse sa ii obisnuiesti usor cu mancatul legumelor si al fructelor.

Prichindeii iubesc sa isi bage mainile in lucruri necunoscute si se simt mandri atunci cand reusesc sa faca treburi de adulti. Implicarea copiilor in munca din bucatarie ii ajuta sa se responsabilizeze din timp si consolideaza relatia dintre parinte si copil.

Daca pana acum nu ai avut prea mult timp la dispozitie sa petreci alaturi de copilul tau, a venit momentul sa o faci. Bucurati-va impreuna si ofera-i timp de calitate pe care sa il petreceti in mod productiv si in armonie.

Joaca de-a croitorii

Poate mereu ti-a placut croitoria, dar nu ai gasit niciodata timp sa te apuci serios de treaba. Acum e momentul si o poti face in tandem, alaturi de fetita ta sau chiar de baietelul tau. Puteti sa croiti impreuna haine pentru copii sau haine pentru papusi. Nu ai nevoie decat de o masina de cusut electrica si materiale. Voia buna este de nelipsit in acest caz.

Aceasta este o activitate care implica multa rabdare si indemnare. Daca observi ca cel mic are inclinatii spre lucrul manual, este atent la detalii si rabdator, croitoria este o pasiune care, hranita corect, ii va dezvolta creativitatea. Te-ai gandit ca aceasta perioada poate sa fie prielnica pentru sudarea legaturii dintre voi, parintii, si cei mici?

Joaca de-a sportivii

Nu este o noutate ca sportul face minuni pentru fizic si psihic. Copiii care sunt invatati de mici sa practice activitati sportive vor creste mult mai sanatosi decat restul copiilor. Stii deja ca micutii copiaza comportamentul parintilor, acestia fiind primele lor modele.

Poti practica sportul si in casa cu ajutorul unor exercitii gandite specific pentru varsta copilasului. Daca nu esti convinsa ce exercitii sa faci, intreaba medicul de familie sau un profesor de sport. Psihologii sunt de parere ca atunci cand copiii deprind din timp o activitate sportiva, indiferent care este aceasta, ei vor avea sanse mai mici de a dezvolta dependente precum alcoolul sau fumatul in perioada adulta.

Disciplina si rigurozitatea sunt alte atuuri pe care acestia si le vor insusi de mici. Sportul dezvolta inteligenta emotionala, abilitate necesara care inca nu este exersata in scoli, dar pe care parintii i-o pot dezvolta copilului si prin intermediul sportului.

Este o perioada tulbure in societate, cu multe intrebari fara raspuns, iar ca parinti siguranta copiilor nostri este prioritara. Dar putem privi partea plina a paharului. Acum suntem mai prezenti, mai grijulii, mai iubitori. Astfel, invatam zi de zi ca practicarea iubirii este o normalitate si intelegem ca familia este o comoara de nepretuit.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului