Nasterea

#nastere #sfaturi #nastere usoara #sfaturi nasterre

5 sfaturi practice pentru o nastere usoara

Nasterea vaginala este pentru multe femei insarcinate o sursa suplimentara de stres, iar daca la aceasta se adauga si temerile legate de durerile insuportabile, este de inteles de ce din ce in ce mai multe viitoare mamici aleg sa nasca prin cezariana. Si tu te gandesti cu groaza la dureri si la travaliu? Uita de toate aceste mituri. Daca te pregatesti corespunzator din toate punctele de vedere, poti avea o nastere usoara.


1. Fa exercitii fizice usoare

Medicii spun ca, daca iti doresti sa ai o nastere usoara, trebuie sa iti pregatesti organismul inca din prima zi in care ai aflat ca esti insarcinata. Exercitiile fizice sunt esentiale in cele 9 luni de sarcina, intrucat iti confera energie, iti tonifiaza muschii si diminueaza durerile specifice nasterii.

Inotul, exercitiile de intindere, exercitiile cu mingea de fitness, alergatul usor si exercitiile Kegel sunt recomandate pe tot parcursul sarcinii.


2. Invata sa te relaxezi

Stresul continuu, anxietatea si frica pot fi cauzele nasterii premature. Exercitiile yoga si meditatia sunt doua tehnici eficiente prin care poti invata cum sa te relaxezi si sa ai o nastere usoara. Inscrie-te la cursuri pentru gravide si vei invata nu doar cum sa te relaxezi, ci si cum sa respiri corect.


3. Mananca sanatos

O dieta saraca in alimente cu un aport nutritional mare te va obosi si iti va ingreuna sarcina. De aceea, este indicat sa consumi alimente sanatoase, pline de vitamine, minerale si acizi grasi esentiali. Nutrientii contribuie la refacerea nivelului de energie si te ajuta sa ai o nastere usoara, fara complicatii.


4. Bea suc de portocale

Sucul proaspat de portocale, imbogatit cu aminoacidul l-gluteina, este o sursa excelenta de calciu, vitamina C si potasiu. Sucul reface nivelul de zahar din sange si previne hipoglicemia, afectiune ce se poate manifesta in timpul travaliului.


5. Informeaza-te despre nastere din surse sigure

Frica de dureri in timpul nasterii este alimentata si de ceea ce iti povestesc alte persoane. Informeaza-te din surse sigure despre tot ce inseamna sarcina. Parerile avizate te pot ajuta sa capeti incredere in tine si in medici. Cu cat esti mai increzatoare ca totul va decurge bine, cu atat sansele de a avea o nastere usoara cresc.

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare