Nasterea

# spital privat #cezariana #nastere #maternitate #lactatie #activitate sexuala

Intrebari si raspunsuri despre nastere

Este bine sa nasti natural sau sa faci cezariana? Este important ca tatal sa fie prezent in sala de nasteri sau nu? Nasterea ar trebui sa aiba loc la spital sau acasa? Acestea sunt principalele preocupari ale femeilor inainte de nastere. Iata cateva raspunsuri, care te-ar putea ajuta cand va sosi momentul sa iti aduci pe lume bebelusul!

Nastere la spital versus nastere la domiciliu

In trecut, majoritatea femeilor nastea acasa, cu exceptia cazului in care existau complicatii sau conditiile erau inadecvate.

Astazi, cele mai multe femei aleg sa nasca intr-o maternitate, unde anestezia epidurala este disponibila si medicii sunt gata sa intervina, daca este necesar.

Totusi, potrivit unui raport efectuat in 2011 de catre Colegiul Regal de Obstetrica si Ginecologie, doar femeile care sunt expuse riscului de complicatii - cum ar fi cele care asteapta gemeni, tripleti - ar trebui sa nasca la spital.

Cezariana sau nastere naturala

Femeile sunt adesea influentate de povestile auzite de la cei din jur si, astfel, ajung sa considere ca nasterea prin cezariana este varianta de preferat celei naturale.

Din punct de vedere medical, insa, nasterea naturala ramane cea mai buna optiune atat pentru mama, cat si pentru copil. Dupa o nastere naturala, refacerea mamei, din punct de vedere fizic, este mult mai rapida, iar lactatia apare mai devreme. In plus, potrivit celor mai noi cercetari din domeniu, bebelusii nascuti pe cale naturala sunt mai destepti decat cei nascuti prin cezariana.

Cezariana este indicata atunci cand nasterea naturala implica riscuri pentru mama sau pentru fat.

Este bine ca tatal sa fie prezent in sala de nasteri?

Daca in trecut prezenta tatalui in sala de nasteri era de neimaginat, in societatea moderna a ajuns sa fie posibila.

Prezenta tatalui in sala de nasteri nu este vazuta de toti specialistii ca un lucru bun. Potrivit obstetricianului Michael Odent, prezenta tatalui in sala de nasteri nu este deloc benefica pentru mama si copil, relateaza "Daily Mail". Motivul: in loc sa se concentreze asupra nasterii, femeia este, mai degraba, preocupata de anxietatea partenerului. In plus, este posibil ca scena la care asista tatal sa determine o lipsa ulterioara a atractiei sexuale dintre cei doi.

Pe de alta parte, exista specialisti care considera ca taticii pot asista la nasterea copilului lor daca au participat la cursuri de pregatire pentru nastere. Vor sti, asadar, la ce sa se astepte putand sa-i fie de ajutor sotiei sau partenerei.

Sursa foto:www.koraorganics.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele