Nasterea

#picioare umflate #bufeuri #nastere #neplaceri dupa nastere #lohii #tulburari de dispozitie

6 surprize neplacute pe care ti le rezerva corpul dupa nastere

Dupa aducerea pe lume a unui copil, ai putea sesiza mai multe modificari in organismul tau care te-ar putea pune pe ganduri. Inainte de a da fuga la medic din cauza acestora, asigura-te ca nu fac parte din tabloul de manifestari firesti care apar imediat dupa nastere si care sunt doar temporare. Iata la ce surprize neplacute sa te astepti de la organismul tau dupa nastere!

 

 

1. Sangerari vaginale abundente

Menstruatia care a absentat timp de noua luni pare sa se "razbune" imediat dupa nastere, cand te poti confrunta cu sangerari vaginale extrem de abundente, insotite de cheaguri. Nu este insa vorba de menstruatie, ci de asa-numitele lohii, pierderi sanguine care indica faptul ca organismul se curata de resturile de membrane si tesuturi care raman in col dupa delivrenta. Acestea pot dura intre 3 si 6 saptamani si sunt destul de inconfortabile.

2. Incontinenta urinara

Oricat de incomoda si jenanta ar fi, incontinenta urinara este un fenomen frecvent si firesc aparut dupa nastere, care poate dura cateva saptamani bune. Apare pe fondul slabirii musculaturii locale cauzate de eforturile depuse la nasterea naturala, dar si a refacerii organelor dupa trauma suferita in urma delivrentei.

3. Mancarimea scalpului si caderea parului

Schimbarile hormonale prin care trece corpul tau dupa nastere, in efortul de a reveni la forma de dinainte de sarcina, pot duce la aparitia unor manifestari neobisnuite. Mancarimea capului si caderea parului sunt doua efecte temporare cu care te poti confrunta pe o perioada de cateva saptamani sau luni de la nasterea micutului tau.

4. Bufeuri

Aceleasi furtuni hormonale care se dau in organismul tau sunt responsabile si pentru frecventa bufeurilor de caldura cu care te-ai putea confrunta si care iti afecteaza buna dispozitie.

5. Schimbari bruste de dispozitie

Dupa nastere, exista riscul sa nu iti mai poti controla deloc emotiile si sa treci de la ras la plans in doar cateva secunde. Schimbarile bruste de dispozitie apar tot pe fondul schimbarilor hormonale, dar sunt temporare si dispar pe masura ce organismul revine la normal.

6. Picioare umflate

Credeai ca dupa nasterea copilului, vei scapa de picioarele umflate care te-au incomodat serios in ultima parte a sarcinii? Este posibil sa nu fie asa si sa te mai confrunti cu edemul picioarelor o scurta perioada dupa nastere, din cauza volumului inca crescut de sange si lichide din organism.

Sursa foto: Alltagstipp.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nasterea

Sfatul expertului

Sfatul expertului