Nasterea

#bagaj maternitate #maternitate #nou-nascut #nastere #mama #geanta

Bagajul de maternitate. Topul lucrurilor care nu trebuie sa-ti lipseasca

Emotii, stres si o asteptare care parca nu se mai termina. Sunt sentimentele pe care le traieste fiecare femeie care se pregateste sa nasca. Intrucat sosirea pe lume a celui mic se poate petrece pe neasteptate, e bine sa iti pregatesti din timp bagajul pentru maternitate. Iata de ce ai neaparata nevoie:

Dosarul medical si actele de identitate

Pastreaza intr-un dosar toate analizele si ecografiile pe care le-ai facut pe parcursul sarcinii. Incearca sa le asezi intr-o ordine cronologica, astfel incat personalului medical care te preia odata ajunsa la spital sa ii fie usor sa il studieze. Nu uita buletinul de identitate si certificatul de nastere al tau si al sotului si nici pe cel de casatorie, intrucat veti avea nevoie de ele pentru declararea celui mic la Biroul de Stare Civila. Pune la dosar asigurarea medicala si nu uita nici de kitul pentru celule stem.

Camasa de noapte, halat si papuci

La spital vei primi haine sterile pe perioada travaliului, insa tot mai bine te vei simti in hainele tale, asa ca e important sa ai in bagaj si o camasa, doua de noapte pe care sa le porti in cele cateva zile cat stai in spital. Un halat iti va fi util, la fel si o pereche de papuci comozi.

Articole de toaleta

Cateva articole de toaleta se vor dovedi extrem de importante. De aceea, chiar daca spitalul iti asigura sampon sau gel de dus, cel mai comod ar fi sa iti aduci de acasa produsele pe care le folosesti de obicei. Pune in trusa de cosmetice si periuta si pasta de dinti, o crema hidratanta, un deodorant si un balsam de buze. Acesta din urma se va dovedi extrem de eficient pe perioada travaliului, cand buzele au tendinta sa se usuce. E bine sa mai ai si o agrafa sau o bentita cu care sa iti prinzi parul atunci cand alaptezi.

Snacks-uri

E posibil ca travaliul sa dureze destul de mult, astfel ca e bine sa ai la indemana cateva gustari. Niste batoane energizante, bomboane fara zahar si cateva snacks-uri te-ar putea face sa te simti mai bine. Un sirop natural, facut in casa, iti va conferi energia de care ai nevoie in astfel de momente.

Gadgetul preferat

Daca te desparti cu greu de Facebook sau de Twitter, atunci e clar ca trebuie sa iti iei cu tine si gadgetul preferat. Instaleaza pe el muzica sau jocuri distractive si nu uita sa iei si un incarcator.

Haine pentru intoarcerea acasa

Asaza in bagaj si haine curate pe care sa le imbraci la externarea din maternitate. Sa nu crezi ca vei incapea brusc in hainele pe care le purtai inainte sa ramai insarcinata. Cel mai bine este sa iei cu tine tot o tinuta de gravida, pana cand pantecul tau se va retrage suficient. Nu uita sa ai la tine mai multe perechi de slipi din bumbac si un pachet de absorbante. Un sutien pentru alaptare iti va fi foarte util.

Haine pentru cel mic

In spital, nou-nascutii sunt imbracati in haine de la maternitate, insa pentru externare trebuie sa ai de acasa un set nou, de preferinta din bumbac organic. Un body cu maneca lunga, pantalonasi, sosete si o bonetica sunt obligatorii, la fel scutece si o patura mai groasa, in cazul in care e mai rece afara.

Sursa foto: youtube.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului