Nasterea

#sarcina #stil de viata #responsabilitati #pregatire #tati #cursuri prenatale

Cum ar trebui sa se pregateasca taticii pentru nasterea copilului

Nasterea unui copil le pune, de cele mai multe ori, pe mamici in prim-plan. Ele sunt cele care primesc toata atentia rudelor si prietenilor, in timp ce taticii abia daca sunt bagati in seama. Venirea pe lume a bebelusului ar trebui sa fie la fel de importanta pentru tati, pe cat este pentru mame. Conform specialistilor, tatii trec si ei printr-o perioada stresanta inainte de nasterea copilului, dar cu putina rabdare si multa implicare pot face fata cu brio fericitului eveniment.

Iata cateva metode prin care taticii se pot pregati pentru momentul in care isi vor strange in brate pentru prima oara bebelusul si pentru perioada de dupa nastere.

Adoptarea unui stil de viata sanatos

Conform expertilor, un viitor tatic ar trebui sa adopte un stil de viata sanatos inca din momentul in care afla ca familia lui se va mari. Renuntarea la fumat si adoptarea unei diete echilibrate sunt principalele schimbari pe care un tatic ar trebui sa le faca.

Documentarea cu privire la bebelusi

Documentarea cu privire la perioada sarcinii si la cea de dupa nasterea copilului este o metoda excelenta de pregatire inainte de marele eveniment. Specialistii spun ca este important ca ambii parinti sa se documenteze despre ceea ce inseamna nasterea, pentru a sti la ce sa se astepte.

Frecventarea cursurilor prenatale

Cursurile prenatale sunt utile pentru viitorii tatici si ii invata cum sa se pregateasca din toate punctele de vedere pentru noua etapa din viata lor. Expertii spun ca fiecare tatic ar trebui sa mearga la asemenea cursuri. Astfel, vor sti cum sa reactioneze in anumite situatii, cum sa le ajute pe mamici dupa nastere si cum sa gestioneze stresul cauzat de plansul bebelusului.

Respectarea responsabilitatilor

Sarcina si nasterea unui copil vin cu un pachet nou de responsabilitati pentru parinti. Pentru ca totul sa decurga bine si stresul sa nu-si puna amprenta asupra familiei, tatii trebuie sa isi asume o parte din responsabilitati, chiar daca acestea presupun sa schimbe scutece, sa faca baie bebelusului, sa se trezeasca in miez de noapte sau sa suporte eventualelor mofturi din partea mamicilor.

Sursa foto: flickr.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului