Nasterea

#bona #nastere #copil #cuplu

Cum sa ai o casnicie fericita dupa nasterea copilului

Aducerea pe lume a unui copil implica o responsabilitate foarte mare si o pregatire temeinica in prealabil. Cu toate acestea, nu se poate stabili niciodata care este momentul optim in care un copil trebuie sa vina pe lume, astfel incat parintii sa nu intampine dificultati in cresterea acestuia.

Principala problema care trebuie constientizata, discutata si pentru care ambii parinti trebuie sa fie pregatiti tine de schimbarile ce vor aparea in viata de cuplu dupa intoarcerea de la maternitate.

Poate ca cea mai puternica modalitate de a realiza ce urmeaza este prin prisma adaugarii unui nou membru in familie. Copilul nu este o jucarie, un animal de companie sau o preocupare temporara, ci o noua persoana in familia voastra.
 

Cui ii ceri ajutorul?

Fiind prima nastere, va considerati incepatori, neputinciosi si nepriceputi. Aceasta problema este accentuata de neincrederea indusa de cele mai multe ori de catre rudele care incearca cu orice pret sa dea sfaturi. Chiar daca tu te descurci mai mult decat decent, matusa cu siguranta va avea ceva de obiectat, in timp ce mama se va oferi imediat sa se mute la tine pentru a-ti da o mana de ajutor.

Se spune ca cel mai bun sfat pe care il poti primi este sa nu iei in seama niciun sfat. Desi pare o atitudine indrazneata, vei intelege aceasta recomandare in momentul in care toate rudele se vor intrece in a-si da cu parerea. Este foarte important sa iti permiti sa faci acest lucru, fiind sigura de informatiile pe care le detii pana in momentul respectiv. Documenteaza-te din carti si de pe internet (unde poti face schimb de pareri cu mamici de aceeasi varsta cu tine).

Daca in continuare aveti senzatia ca nu puteti face fata singuri situatiei, cea mai buna solutie este sa apelati la un specialist. Desi venirea mamei sau a soacrei pare o metoda ieftina si comoda, trebuie sa ai in vedere faptul ca viata voastra de cuplu este marcata de semnul intrebarii.

O ruda care va locui in permanenta cu voi va va afecta iremediabil intimitatea si posibilitatea de a comunica deschis. Nemultumirile nu vor intarzia sa apara, iar mai devreme sau mai tarziu casnicia ta poate fi pusa in pericol.

Venirea pe lume a primului copil aduce schimbari majore in cadrul cuplului. Toti membrii familiei trebuie sa se adapteze noului stil de viata. Intre partenerii cuplului pot sa apara tensiuni, ori tanara mamica este prea obosita pentru a mai putea acorda atentie partenerului, ori viata lor este data paste cap din pricina noilor responsabilitati si activitati legate de ingrijirea bebelusului. “A fi parinte” se invata iar proaspetii parinti pot sa treaca peste toate problemele doar prin sprijin reciproc si prin comunicare”, ne-a declarat psihologul Gina Marin.
 

Avantajele angajarii unei bone

Pe langa ajutorul unui specialist in probleme de cuplu , poti apela la ajutorul unui babysitter. Iata care sunt avantajele oferite de angajarea unei persoane calificate:
 

Copilul tau este in siguranta

Angajarea unei bone experimentate, care a lucrat in domeniul medical sau care are experienta notabila in cresterea bebelusilor, va fi cea mai sanatoasa optiune. Relatia angajat – angajator te va feri de intruziunile in viata privata si de sfaturile cu privire la relatia de cuplu.

De asemenea, conditia principala intr-o relatie de acest gen tine de calitatea muncii presate, astfel incat bona va face tot posibilul pentru sanatatea si siguranta copilului , dar si pentru a te multumi pe tine.

O bona cu experienta stie foarte bine care sunt punctele tale slabe. Daca mama, soacra sau matusa ta au crescut unul sau doi copii in conformitate cu resursele perioadei respective, o bona se poate mandri cu crestrea multor bebelusi.

De asemenea, ea este la curent cu tendintele in materie de hainute, jucarii si iti poate da indicatii pretioase deprinse de-a lungul timpului de la familiile cu care a lucrat.

Un alt aspect deosebit de important este ca o bona, asa cum cunoaste manifestarile unui bebelus, le cunoaste si pe cele ale mamei. Ea va sti cand trebuie sa vorbeasca, cand este bine sa iti ofere un sfat si cand este cazul sa ia atitudine si sa iti atraga atentia cu privire la anumite lucruri care ti-au scapat.
 

Ai mai mult timp pentru tine

Nu este o noutate pentru nimeni faptul ca dupa nastere, femeia va fi schimbata din punct de vedere fizic. Din pacate, aceasta schimbare implica de cele mai multe ori conotatii negative, dand nastere unor complexe si frustrari distrugatoare.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca bebelusul a fost conceput intr-un moment frumos al relatiei voastre. Astfel, ideal ar fi sa imbini cresterea copilului cu o imagine cat mai fidela a vietii voastre de dinaintea sarcinii.

Primul pas in realizarea acestei cerinte consta in atentia pe care o vei acorda aspectului tau fizic. Angajand o bona ai timp pentru exercitii fizice cat si pentru a merge la salonul de infrumusetare. De asemenea, impartirea responsabilitatilor te va ajuta sa fii mai relaxata, mai binevoitoare si echilibrata.
 

Ai mai mult timp pentru sotul tau

O problema foarte des intalnita dupa venirea pe lume a unui copil este data de o forma de gelozie pe care sotul o manifesta asupra ta. Asta nu inseamna ca nu il iubeste pe cel mic, ci doar ca ii lipsesti si ca ii pare rau ca bebelusul iti fura acum tot timpul si toata atentia.

In cele mai multe cazuri, mamicile raman acasa in concediu de maternitate , in vreme ce tatii se ocupa de serviciu in continuare. Avand in vedere acest aspect, profita de perioada scurta pe care sotul tau o petrece acasa in fiecare zi si fa-l sa se simta bine, fara a-l incarca cu griji, reprosuri sau subiecte pur feminine. Accepta-ti statutul de proaspata mamica si conformeaza-te cu sacrificiile pe care este nevoie sa le faci in aceasta perioada.

Este indicat sa se stabilesca o ora zilnic (de preferat seara dupa ce copilul a adormit) pentru ca cei doi parteneri sa petreaca timp impreuna, in care isi pot impartasi trairile legate de copil, se pot asculta si sprijini reciproc. In cazul in care, cei doi intampina probleme de comunicare si relationare, este de preferat sa apeleze la serviciile unui psiholog specializat in terapia de cuplu” a completat psihologul Gina Marin.

Angajarea unei bone va va permite sa reluati, treptat, viata de dinaintea sarcinii, cu iesiri la restaurant, in cluburi sau la film cu prietenii. Nu o lua ca pe o dovada de egoism si iresponsabilite, ci ca pe o modalitate de a-ti aduce casnicia pe drumul cel bun, stabilind, astfel, un camin cald si iubitor pentru copil.
 

Linkuri recomandate: Angajez bona I  Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bone Cluj I Bone Iasi I Bone Timisoara

Gaseste bona perfecta pentru copilul tau folosind primul serviciu online de babysitting CautaBona.ro!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele