Nasterea

#comunicare copil #mama #nastere #relatie mama copil #sentimentul matern

Relatia mama-bebelus dupa nastere, 5 moduri de a o consolida

Atasamentul dintre mama si bebelus este unic si constituie una dintre cele mai rezistente relatii existente intre oameni, fiind bazata pe sentimentul matern . Chiar daca atasamentul este innascut, el trebuie tot timpul stimulat si relatia trebuie consolidata constant cu dovezi de iubire, incredere, afectiune. Iata cateva moduri simple prin care te apropii si mai mult de bebe si reusesti sa construiesti o relatie temeinica cu el!

1 Alapteaza bebelusul

Bebelusul are foarte multe de beneficiat de pe urma alaptatului. Pe langa faptul ca este hranit cu cei mai sanatosi nutrienti si primeste anticorpi unici si extrem de puternici in fata diverselor boli, copilul trage si foloase pe plan emotional.

Alaptatul bebelusului este un moment intim si are loc exclusiv intre mamica si bebe. Acesta contribuie din plin la dezvoltarea emotionala a celui mic. Bebe se simte cel mai bine si in siguranta in bratele mamicii, unde ii simte si adulmeca mirosul, cu care este familiar inca din viata intrauterina.

2 Canta-i bebelusului

Tine-l pe bebe in brate si canta-i lin, uitandu-te la el. Atunci cand copilul aude constant vocea ta, se simte in siguranta si ii ofera o stare de bine care contribuie la dezvoltarea unei relatii stranse cu tine.

Pe langa fredonarea melodiilor, nu uita sa comunici zilnic cu el si sa ii povestesti tot ce se intampla in jurul lui. Cand copilul primeste atentie, se simte bine, apreciat si mai legat de persoana care ii daruieste aceste sentimente si trairi, adica de mamica.

3 Joaca-te cu el

Chiar daca este bebe si nu vorbeste sau nu reuseste sa topaie prin casa, tot ii place sa se joace.

Jocul este o arma cu care poti invata si face multe lucruri utile si benefice pentru copil. Este cel pe care micutul il intelege cel mai bine si poate fi folosit in educatia, disciplina, dar si intemeierera unei relatii afective puternice cu el.

Cum sa nu ii placa bebelusului tau sa stea cu tine, sa se balbaie in compania ta, daca esti cel mai bun tovaras de joaca al lui?

4 Uita-te in ochii lui

Stii bine ca tu si bebe bebe sunteti concetati intr-o relatie afectiva indestructibila, pe viata. Insa daca relatia nu este consolidata constant, poate avea de suferit sau poate capata forme negative, chiar daca atasamentul exista intre voi.

O alta metoda prin care te apropii mai mult de bebe, ii castigi increderea si respectul si il faci sa fie mai apropiat de tine este contactul vizual, una dintre cele mai recomandate metode de a-i arata ca il iubesti, respecti si apreciezi si ca esti mereu langa el.

5 Spune-i si arata-i zilnic ca il iubesti

O relatie temeinica si stransa ia nastere prin administrarea unor doze interminabile de dragoste si afectiune. Nimic nu apropie mai mult bebelusul de mamica decat tandretea, blandetea si iubirea cu care e inconjurat zilnic.

Asadar, ai grija sa nu treaca o zi fara sa ii spui verbal bebelusului ca il iubesti, sa il saruti parinteste si afectuos pe frunte, sa il tii strans in brate si sa il mangai pe burtica sau pe spate cu mult alint si rasfat.

Dezvoltarea emotionala a bebelusului si increderea lui in tine se construiesc pe baza emotiilor si a afectiunii pe care i le daruiesti zilnic.

Contactul permanent cu copilul, prin vorbire, citit, cantat, mangaieri, hranire , baita, joaca, ajuta la construirea unei relatii indestructibile, pe termen lung, cu cel mic.


Foto: ahaparenting.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului