Nasterea

#luna nasterii #sanatate copil #nou-nascut #bebelus #data nasterii

Stiai ca luna nasterii influenteaza sanatatea copilului? Afla de ce poate suferi

Multe mame isi planifica sarcina astfel incat copilul lor sa se nasca intr-o anumita zodie pe care nu o considera tocmai buna. Insa prea putine mame se gandesc la faptul ca luna in care se naste bebelusul ii poate influenta starea de sanatate.

Chiar daca pare frivola aceasta idee, trebuie sa stii ca s-au facut studii serioase pe acest subiect si cercetatorii au demonstrat o legatura certa intre luna in care se naste un copil si afectiunile pe care le dezvolta pana la viata de adult.

Specialistii de la Universitatea Queen Mary, din Londra, in colaborare cu oameni de stiinta de la Oxford au publicat recent rezultatul cercetarii lor in revista "Neurology Jama". Potrivit studiului, cele mai frecvente afectiuni care pot fi prognozate de data nasterii sunt cele imunologice, dar si riscul aparitiei sclerozei multiple. In special datorita rolului pe care il are vitamina D, cei nascuti in luna mai ai sanse mai ridicate sa dezvolte scleroza multipla decat cei nascuti in noiembrie.

Iata cateva detalii, in functie de luna nasterii:

Cei nascuti in ianuarie sunt mai sensibili la raceli, mai vulnerabili la atacuri ale virusilor respiratorii.

Cei nascut in februarie, arata expertii, au un risc mai mare de a fi afectati de narcolepsie, o tulburare cronica a somnului caracterizata prin somnolenta diurna greu de stapanit.

Copiii nascuti in luna martie ar putea avea un sistem imunitar slabit, ceea ce inseamna ca au o sanatate mai fragila.

Cei din luna aprilie prezinta un risc mai mare de a dezvolta alergii alimentare sau intolerante, dar si boli autoimune.

Copiii care se nasc in luna iunie au un sistem imunitar mai puternic, dar risca probleme de vedere.

Si copiii nascuti in iulie ar putea fi nevoiti sa poarte ochelari, insa vor fi oameni mai puternici, mai optimisti.

Copiii nascuti in luna august prezinta un risc mai mic de a dezvolta afectiuni psihologice sau psihiatrice.

Cei nascuti in prima luna de toamna, in septembrie, sunt mai predispusi astmului sau dermatitei atopice.

Vestile sunt mai bune pentru copiii nascuti in lunile octombrie si noiembrie, care au o speranta de viata mai lunga, un sistem imunitar mai activ si un risc mult mai scazut de a dezvolta boli autoimune.

Perspectivele sunt ceva mai sumbre pentru cei nascuti in decembrie, care au un risc ridicat de a suferi de depresie sau de tulburarile de dispozitie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului