Nasterea

#sex #nastere #parinti #cuplu

Viata sexuala dupa nastere

Nasterea si viata sexuala sunt doua lucruri care nu par sa fie intr-o perfecta armonie din cauze evidente. Totusi, intimitatea unui cuplu este absolut necesara chiar si dupa nasterea unui bebelus. Momentul perfect pentru reluarea acesteia depinde insa de o serie de factori si difera de la cuplu la cuplu.


Ce recomanda medicul


In mod normal, medicii recomanda un repaus de cel putin 6 saptamani de la nastere, daca aceasta s-a facut pe cale naturala, pentru ca incizia sa aiba timp sa se refaca complet si sa se evite aparitia complicatiilor. De asemena, uterul revine la marimea normala tot in 6 saptamani.

In cazul femeilor care au nascut prin cezariana, asteptarea trebuie sa fie mai lunga deoarece aceasta aceasta operatie se reface mai greu.


Daca totusi ai trecut de aceasta perioada si ti se pare ca ranile nu s-au refacut complet, ar fi bine sa mai astepti o perioada sau sa mergi la o consultatie si sa ceri parerea medicului.


Totodata, daca dupa aceasta perioada de asteptate, contactul sexual produce disconfort, dureri sau sangerari ,  este necesar sa amanati momentul.


Factorul psihologic


Multe femei se confrunta cu situatia in care nu isi mai doresc sa faca sex cu partenerul de viata dupa ce devin mame. Grija permanenta pentru bebelus, dorinta de a fi mereu la dispozitia acestuia , stresul  si poate chiar sentimentul de vina, o pot impiedica pe proaspata mamica sa aiba relatii intime.


In plus, este foarte posibil ca din cauza schimbarilor hormonale si a nivelului scazut de estrogen , femeia sa nu simta dorinta sexuala si sa nu poate avea contact sexual din cauza uscaciunii vaginale.


De asemenea, este foarte probabil ca mama sa isi doreasca sa doarma alaturi de bebelusul sau, sentiment absolut normal de altfel, insa recomandat este ca micutul sa doarma totusi in patut si nu in pat.


In mod normal, viata sexuala a unui cuplu dupa nastere revine la normal dupa aproximativ  6 luni, cand dispar si formele de vina si stres, cand mama  este complet obisnuita cu bebelusui si cand ranile fizice se repara in totalitate.


Sfat!  Ar fi bine ca dupa varsta de 1 an, sa lasi copilul sa doarma intr-o camera separata. Nu uita ca pentru ca viata de cuplu sa ramana in continuare una armonioasa, trebuie sa existe apropiere si relatii intime intre cei doi parteneri.


De asemenea, in momentul in care copilul invata sa mearga si sa deschida usile, ar fi bine sa optati pentru o incuietoare simpla la usa dormitorului vostru pentru a evita micile „accidente”.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele