Povesti

#povestea lui Mos Nicolae #mos nicolae #copii

Povestea lui Mos Nicolae. Copilul tau stie cine este?

Toti copiii stiu ca Mos Nicolae aduce cadouri copiilor cuminti si nuieluse celor care sunt neascultatori. Insa copilul tau stie cine este cu adevarat Mos Nicolae si de unde se trage legenda acestuia?

Iata o poveste simpla pe care i-o poti spune celui mic, astfel incat sa inteleaga mai bine semnificatia acestei sarbatori, dar si a cadourilor pe care acesta le ofera.

Mos Nicolae, protectorul copiilor

Mos Nicolae este cunoscut ca fiind protectorul copiilor. Ajuta-l pe copilul tau sa cunosca legenda lui Mos Nicolae explicandu-i pe intelesul lui cum a luat nastere aceasta traditie. Chiar daca in realitate este o sarbatoare religioasa importanta, ii poti explica pe intelesul lui cum, Mos Nicolae, protejeaza si ajuta copiii de pretutindeni.

Pe vremuri, Sfantul Nicolae a ajutat trei fete sarmane care urmau sa fie vandute de tatal lor, contra unei sume modice de bani. Intr-o noapte, pe navazute, Mos Nicolae a aruncat in curtea tatalui o punga cu galbeni drept zestre pentru fiica cea mare, pentru a o putea marita. A procedat la fel si in urmatorii ani, pana cand a reusit sa isi marite toate fiicele. Punghile cu bani au cazut fie in sosetele fetelor, fie in ghetute. De aici s-a nascut si obiceiul de a pune cadourile in ghetute.

Din gestul marinimos al Sfantului Nicolae a luat nastere si traditia de a se imparti daruri si dulciuri in noaptea de 5 spre 6 decembrie.

Copilul tau trebuie sa stie ca Sfantul Nicolae mai este cunoscut in popor si drept protectorul copiilor si al oamenilor saraci.

Mos Nicolae nu se arata la chip

Probabil ca micutul tau te va intreba, la un moment dat, cum arata Mos Nicolae. Este important sa ii explici ca, spre deosebite de Mos Craciun, care este intruchipat cu barba alba si costum rosu, Mos Nicolae nu se arata niciodata la fata, dar se spune ca vine pe un cal alb si ca le imparte daruri celor mici.

Mos Nicolae aduce dulciuri copiilor cuminti si nuieluse celor neascultatori

Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu aduce in dar obiecte sau hainute, ci doar dulciuri si fructe. In plus, copilul trebuie sa cunoasca si legenda nuielusei, ca sa nu fie luat prin surprindere in cazul in care ar primi una. Explica-i acestuia ca Mos Nicolae pune dulciuri si alimente in ghetute doar copiilor cuminti. Copiii care au fost obraznici tot anul primesc doar o nuielusa care reprezinta o pedeapsa pentru obrazniciile pe care le-au facut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele