Sanatatea copilului

#folosire betisoare de urechi #copii #risc betisoare de urechi #betisoare de urechi

Betisoarele de urechi, un real pericol pentru copii. Cei mai afectati sunt minorii sub 8 ani

Utilizarea betisoarelor de urechi poate fi periculoasa. Cei mai afectati sunt copiii cu varste mai mici de opt ani, potrivit statistililor. Cea mai grava problema creata de folosirea necorespunzatoare a betisoarelor de urechi este perforarea timpanului.

Potrivit statisticilor, in medie, 36 de copii sunt adusi de parinti la camerele de garda ale unitatilor medicale din SUA din cauza folosirii necorespunzatoare a betisoarelor de urechi. Majoritatea pacientilor au varste mai mici de opt ani, dintre care aproximativ 40% aveau varste sub trei ani.

Aproape toate accidentele s-au petrecut in locuinte si au fost cauzate in timpul curatarii urechilor, sustin cercetatorii. Potrivit acestora aproximativ 40% dintre vizite erau cauzate de prezenta unor corpi straini in urechile copiilor, aproximativ 35% de sangerari, iar circa 17% de dureri la acest nivel.

In urma consultatiilor amanuntite efectuate de medici de specialitate aproximativ 30% dintre copii au fost diagnosticati cu prezenta unor corpi straini in urechi, 25% au fost diagnosticati cu perforatie de timpan, iar circa 23% cu traumatisme ale tesuturilor moi ale urechii.

Dr. Alyssa Hackett, medic orelist in cadrul spitalului Mount Sinai din New York a declarat pentru reuters ca parintii trebuie sa incerce pe cat posibil sa evite accidentele cauzate de aceste obiecte de igiena. Aceasta ii sfatuieste pe parinti sa curete doar "ceara care se poate vedea", adaugand ca urechile au rolul de a se curata singure de impuritati. "In general, canalele auriculare se curata, cu exceptia cazurilor in care ceara este impinsa in interior", a declarat dr. Alyssa Hackett.

Sursa foto: totuldespremame.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului