Sanatatea copilului

# simptome e coli #cum tratam e coli #ce este e coli #bacterie e coli

Ce este E.Coli, bacteria care ne ameninta copiii

Cazul copiilor din Arges, dintre care unul a decedat, iar restul 10 sunt inca internati la Spitalul Marie Curie din Capitala, readuce in discutie bacteria E. Coli. Ce este, care sunt simptomele infestarii cu aceasta si ce masuri de prevenire putem lua, aflati din acest articol.

Una dintre cele mai comune bacterii, E.coli se afla in intestin, atat in cazul oamenilor, cat si al unor animale. Bacteria E.coli are o perioadă de incubaţie de trei-patru zile, iar pacienţii se recuperează în zece zile. In mod normal, aceasta bacterie nu genereaza mari probleme de sanatate. Exceptie - cazul copiilor si al persoanelor in varsta. Acestia pot face complicatii si ajunge la insuficienta renala acuta. Potrivit site-ului descopera.ro care citeaza OMS rata mortaliţăţii este de 3-5%.

Cele mai multe tulpini ale acestei bacterii sunt inofensive. Există, totuşi, unele tulpini, precum cel al "enterohemoragiei E.coli" (EHEC), care pot provoca toxiinfecţii alimentare severe. La copii, această bacterie e cauza cea mai frecventă a bolii diareice acute. Calea de transmitere poate fi: fecal-orală, contaminare prin mâini nespălate, muşte, fructe şi legume nespălate.

 

Principalele simptome ale bolii, la copii, sunt: diaree, febră de 38-39 grade Celsius (poate lipsi în formele uşoare ale bolii), vărsăturile alimentare (când sunt frecvente accentuează deshidratarea), precum şi dureri la nivelul intestinelor. In cazul bebelusilor, se manifesta la fel ca si colicile: tipete si frecat al calcaielor. 

Preventia este destul de simpla si tine de igiena: cat mai des trebuie sa spalam mainile, fructele si legumele trebuie spalate mereu inainte de a fi date copiilor, iar in cazul depozitarii laptelui sau al altor alimente destinate copiilor in frigider, acestea sa fie cat mai departe de legume si fructe nespalate. 

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului