Sanatatea copilului

# copii raceala #remedii nas infundat #tratament raceala #nas infundat

Nas infundat: ce este mai eficient pentru copilul tau?

Toamna vine cu afectiuni respiratorii care sunt cu atat mai dificil de tratat cu cat copilul este mai mic. Remedii naturiste, medicamente, aparatura de specialitate? Ce functioneaza pentru copilul tau?

1. Batista 

Cu cat iti inveti copilul mai repede sa isi sufle nasul, cu atat mai bine. Mai ales ca acest lucru il va ajuta sa isi dezvolte un obicei sanatos de a elimina secretiile nazale, nu de a le trage inapoi, riscand astfel o infectie la nivelul urechii. Arata-i chiar de la 6-7 luni, prin exemplu va invata mai repede decat crezi. 

2. Esente mentolate

In functie de varsta copilului, ii puteti pune pe piept o crema mentolata care va ajuta la desfundarea nasului. De asemenea, puteti merge in baie si lasa dusul sa mearga pana se fac aburi. O picatura-doua de esenta de eucalipt picurate in apa va facilita desfundarea nasului. Atentie insa la varsta copilului, aceste lucruri nu sunt permise in cazul bebelusilor. 

3. Nebulizator

Multi parinti apeleaza la aspiratoare nazale. Fie ca folosesc sau nu aspiratorul pentru a extrage secretiile, procedura este de multe ori anevoioasa si chiar neplacuta pentru copil, desi nedureroasa. Omron DuoBaby este special conceput pentru a trata in mod diferit afectiunile cailor respiratorii, ajuta la imbunatatirea respiratiei, reducand tototdata riscul de aparitie a complicatiilor la nivelul aparatului respirator. Acesta are doua kituri de nebulizare, kit-ul verde asigura un flux de aerosoli cu ​​particule de aproximativ 9µm, poate fi utilizat pentru tratarea unor raceli comune, rinita alergica sau faringite, iar kit-ul albastru ofera aerosoli cu ​​particule de aproximativ 4 µm, care vor ajunge in principal in plamani, astfel incat poate fi utilizat pentru tratarea afectiunilor cailor respiratorii inferioare, cum ar fi astmul, otita medie sau laringita. 

Aspiratia este generata din interiorul corpului aspiratorului, astfel incat absorbtia este produsa in timpul pomparii aerului, creandu-se in acest mod efectul Venturi. Acest lucru asigura imposibilitatea contaminarii nebulizatorului atunci cand este utilizat aspiratorul nazal. Timpul necesar aspirarii mucusului este extrem de scurt. Aspiratorul se conecteaza la tubul de aer al nebulizatorului cu compresor. Aspiratia trebuie mentinuta pentru aproximativ trei secunde in fiecare nara, iar acest lucru poate fi repetat de maximum patru ori.

De asemenea, producatorul sustine ca nebulizatorul este perfect igienic, are kit-ul complet lavabil si nu presupune costuri suplimentare, pentru ca nu necesita filtre sau duze de unica folosinta. In cazul tratamentelor medicamentoase se recomanda dezinfectarea prin fierbere o data pe zi sau prin intrebuintarea altor dezinfectanti cum ar fi etanol sau hipoclorit de sodiu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului