Sanatatea copilului

# alimente ingrasare # diversificare copii #alimente care ingrasa #gustari sanatoase #alimentatia copilului #mancare copii

5 mituri despre alimentatia copiilor, Cat de nesanatoase sunt alimentele sanatoase

Alimentatia copilului este esentiala pentru sanatatea adultului de mai tarziu. Chiar daca unele gustari si alimente par sanatoase, sunt de fapt nocive pentru acesta. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii si tu:

1. Chipsurile din legume

Crezi ca sunt sanatoase? Poate da, daca sunt coapte si nu prajite in ulei. Conteaza ca nu sunt cartofi, insa daca prajesti legumele obtii acelasi efect. Inlocuieste-le cu legume proaspete.

2. Sucurile de fructe 

Naturale, evident. Da, sunt mai bune decat variantele din comert si cele carbogazoase insa, nu uita de fructoza. Inseamna tot un fel de zahar. Incurajeaza-l mai degraba sa consume fructe crude.

3. Oganic = sanatos

Organic, fara gluten sau altele nu inseamna sanatos. Important este sa limitezi consumul de zahar, de grasimi nesanatoase etc.

4. Mic dejun perfect: cereale cu lapte 

Mare atentie! Cerealele pentru copii sunt pline de zahar, nu te lasa pacalit. Daca vrei cereale cu adevarat sanatoase pentru copilul tau, foloseste fulgi de ovaz.

5. Iaurtul inghetat 

Este de preferat altor deserturi, dar cel pe care il faci tu acasa. Din iaurt simplu si fara adaos de zahar, doar cu fructe simple. 

foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului