Sanatatea copilului

# copii peste doi ani # vaccin copii #vaccinare copii #vaccin #vaccin anticoronavirus # vaccin anticovid

A inceput vaccinarea copiilor de peste 2 ani! Statul care a dat startul vaccinarii impotriva Covid-19 in cazul copiilor

A inceput vaccinarea copiilor de peste 2 ani, impotriva noului coronavirus. Luni, 6 septembrie, Cuba a dat startul vaccinarii tuturor copiilor de peste 2 ani impotriva infectiei cu Covid-19.

 

Statul a luat decizia de a incepe imunizarea tuturor copiilor inainte ca acestia sa se reintoarca in scoli.

Toti copiii de peste 2 ani vor fi vaccinati cu seruri produse in Cuba. Aceste vaccinuri nu sunt recunoscute de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Vaccinarea celor mici a debutat vinerea trecuta si s-a inceput cu cei de peste 12 luni. Vaccinurile produse in Cuba nu sunt aprobate de forumurile internationale. Au la baza o tehnologie a proteinelor recombinante, folosita si la vaccinul Novavax al SUA, care asteapta aprobarea OMS.

Aceste tipuri de vaccinuri nu au nevoie de temperaturi scazute pentru depozitare. In ultimele luni, insula a avut parte de o explozie de infectari cu COVID-19, ce au fost aproape de a trimite sistemul medical in colaps. De la inceputul pandemiei, Cuba a inregistrat 5.700 de morti, iar aproape jumatate din aceasta cifra au fost luna trecuta, potrivit Antena 3.

Sursa foto:  pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului