Sanatatea copilului

#sanatatea copiilor #avertisment medici #pneumonii #viroze #copii

Anunt alarmant al medicilor! Numarul copiilor cu viroze si penumonii creste ingrijorator

Sezonul rece ii loveste din plin pe copii. Zeci de minori ajung saptamanal la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” cu viroze si penumonii. Medicii abia mai fac fata solicitarilor specifice sezonului rece. 

Cu aceasta ocazie medicii trag un semnal de alarma pentru parinti si le spun ca este foarte important sa se adreseze medicului inca de la primele simptome, deoarece virozele si pneumoniile se pot complica rapid. Acestea sunt cu atat mai grave in cazul bebelusilor, acestia facand complicatii grave, sustin medicii ieseni.

Potrivit medicilor, cei mai norocosi copii care ajung cu pneumonii la spital, pot fi tratati acasa, cu conditia sa nu fie scosi afata. Ceilalti pot sta si cateva saptamani in spital. 

„In luna decembrie avem 88 de viroze respiratorii. La noi ajung pacientii care au inceput un tratament, parintii constata ca starea e aceeasi si vin la urgente. Ajung pana la 16 ani, dar sunt putini, incidenta mare este intre 0-1, 1,2 ani”, a precizat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iasi.

Medicii le sugereaza parintilor, in special a celor cu copii de pana in 3 ani, sa evite aglomeratiile in sezonul rece, dar si contactul cu persoane bolnave. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului