Sanatatea copilului

#avertisment parinti #copii supraponderali #medici #copii #parinti

Avertisment pentru parinti! Copiii supraponderali, expusi la boli grave

Medicii trag un semnal de alarma catre parinti. Acestia sustin ca supraponderabilitatea la copii vine cu o serie de afectiuni care, in trecut, apareau doar la persoanele in varsta. Este vorba despre boli grave precum diabet si boli cardiovasculare.

In urma unor statistici, tara noastra se confrunta cu o crestere vadita a numarului de copii si adolescenti cu greutatea peste media normala, potrivit realitatea.net.

Medicii sustin ca este responsabilitatea parintililor sa-i invete pe copii, inca de mici ce inseamna hrana sanatoasa. Totodata, acestia sustin ca "indopatul" este o greseala enorma, pe care multi parinti si bunici o fac. In timp, stomacul copiilor se mareste, mai ales daca sunt obligati oarecum sa manance mai mult decat le trebuie.

Medicii avertizeaza ca supraponderabilitatea, dincolo de factorul estetic, aduce o multime de probleme de sanatate si dezechilibre hormonale, iar in timp, chiar si psihice. De asemenea, dezvoltarea organelor sexuale se face mai devreme, din ce in ce mai multi copii sunt diagnosticati cu astm, alergii respiratorii, alergii alimentare, diabet, boli cardiovasculare sau obezitate.

Sursa foto: novinky.cz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului