Sanatatea copilului

#copvid #copii #diabet

Avertisment! Tot mai multi copiii dezvolta diabet dupa infectarea cu Covid!

Raed Arafat atrage atentia parintilor. Dupa infectia cu Covid, tot mai multi copii sunt diagnosticati cu diabet.

Seful DSU, Raed Arafat, a declarat ca, potrivit unor analize si studii efectuate de Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite, au aparut informatii care coreleaza infectarea Covid la cei mici cu aparitia unui numar mai mare de copii cu diabet de tip I.

"Vedem din ce in ce informatii noi care apar, din pacate informatia care a aparut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care coreleaza infectarea la copii cu aparitia unui numar mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare ca sunt studii si analize facute de catre Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizand foarte multe date din sistemul lor de asigurari si unde spune ca au aparut mai multe cazuri decat de obicei de diabet de tip I si se coreleaza cu infectarea cu SARS-CoV-2. 

Deci iata-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea si efectul ei pe termen lung, dar uitam ce tot timpul am avertizat si am spus nu eu, ci lumea stiintifica a spus acest lucru: atentie, COVID-ul nu e o boala simpla, exista asa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung si asta arata impactul COVID-ului pe sanatatea omului pe termen mai lung. Se pare ca unul dintre aceste efecte, daca continua aceasta analiza si confirma ce este deja publicat, este aparitia la un anumit procent dintre copiii infectati cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seara, la B1 TV.

Raed Arafat trage astfel un semnal de alarma cu privire la urmarile pe care le are acest lucru asupra copiilor. In cazul dezvoltarii diabetului de tip 1, dupa infectarea cu Covid, copiii vor face injectii cu insulina zilnic, pentru tot restul vietii.

“Nu il intep o data cu vaccinul, dar, cu siguranta, se va intepa o data, de doua, de trei pe zi cu insulina pe toata viata. Odata pornita aceasta complicatie nu stim inca daca este temporara, ea de regula este permanenta. (...) Nu trebuie sa ne mire, pentru ca la noi refuzam si vaccinarea pentru rujeola, refuzam si vaccinarea pentru alte boli. Adica nu este o chestie care este caracteristica COVID-ului, este o chestie generala la noi refuzul vaccinarii fara o motivare foarte clara stiintifica si faptul ca ascultam ce ne zice unul si altul care nu sunt deloc avizati in acest domeniu", a mai explicat seful DSU, pentru sursa citata. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sanatatea-copilului